Basescu a prezentat, in cadrul primei confruntari televizate, un document important: "Este un raport al lui Adrian Horia Miclescu, procuror-sef adjunct la Sectia Infractiuni si coruptie din Parchetul National Anticoruptie. Spune dansul: "Pe intreaga durata a cercetarii penale mi s-a sugerat ca actiunea l-a suparat pe primul ministru, dl Adrian Nastase".

Un alt pasaj din acelasi document: "Mi s-a sugerat ca primul ministru al Romaniei este foarte suparat pe implicarea mea si in acest caz similar cu cel al lui Pavalache". Era vorba despre cazul Teodorescu Virgil. Si tot mai departe acelasi procuror spune: "Botos Ilie mi-a spus ca exista un handicap in sensul opozitiei la numire din partea primului ministru".

Si mai departe in acelasi raport: "In dupa-amiaza zilei de 7.04.2004, ora 17.00, am fost chemat din nou de Botos Ilie in cabinetul sau. Acesta mi-a spus ca ma sustine in ocuparea functiei de procuror general adjunct, ca va discuta problema cu primul ministru, retinand ideea ca si eu sa intervin in acest sens prin domnul Talpes", spune acelasi procuror.

Incheie raportul, il semneaza, deci nu asa trebuie combatuta coruptia", a raspuns Basescu. Documentul prezentat vineri de Basescu si distribuit ieri presei, este datat 29 aprilie 2004, fiind redactat la calculator ori o masina de scris speciala, purtand semnatura indescifrabila a procurorului Miclescu.