Formaţiile de handbal masculin Dinamo Baumit, HC Minaur Baia Mare şi Uztel Ploieşti vor intilni in optimile cupelor europene adversari din Suedia, Luxemburg şi Elveţia, aşa cum s-a stabilit, marţi, in urma tragerii la sorţi.

Dinamo Baumit va intilni formaţia suedeză IFK Skövde HK, in optimile de finală ale Cupei EHF. "Sorţii ne-au rezervat o formaţie foarte puternică, ce vine dintr-un campionat nordic. Cred că se putea şi mai bine, dar şi mai rău. Important este să abordăm dubla manşă cu optimism şi să avem intregul lot valid.

Pină la meciurile cu suedezii este posibil să se recupereze şi Bibirig, ceea ce ar fi un ciştig pentru noi", a declarat antrenorul formaţiei dinamoviste, Constantin Ştefan.

Tehnicianul echipei Dinamo a adăugat că şi-ar fi dorit ca primul meci să se dispute in deplasare, pentru ca partida decisivă să se desfăşoare la Buzău. Dinamo va juca meciul tur in Suedia, pe 4 decembrie, iar returul la Buzău, pe 12 decembrie.

Echipa Minaur Baia Mare va evolua in compania formaţiei Red Boys Differdange, din Luxemburg, in optimile Challenge Cup. Conducerea formaţiei băimărene s-a declarat incintată de adversară. "Sintem bucuroşi. In sfirşit, sorţii au ţinut şi cu Minaur.

Cred că vom ajunge in primăvara europeană, deşi nu pot spune că ştim prea multe despre echipa luxemburgheză. Le vom proprune oricum să jucăm ambele manşe la Baia Mare", a declarat preşedintele clubului Minaur, Lascăr Pană.

Conform tragerii la sorţi, meciul tur este programat la Baia Mare in 4 decembrie, iar returul pe 12 decembrie, in Luxemburg.

Formaţia Uztel Ploieşti va intilni, in optimile Challenge Cup, echipa elveţiană TSV St. Otmar St. Gallen. Antrenorul echipei ploieştene, Valentin Samungi, consideră că formaţia sa se poate califica in sferturi. "Se putea şi mai bine, dar se putea şi mai rău.

Campionatul Elveţiei este destul de puternic, dar echipa mea se poate califica, dacă va juca la adevărata ei valoare", a declarat Valentin Samungi.

Antrenorul echipei ploieştene a adăugat că şi-ar dori să joace ambele meciuri pe teren propriu, dar consideră că dubla manşă se va desfăşura conform programului stabilit prin tragerea la sorţi, respectiv meciul tur pe teren propriu, pe 4 decembrie, iar returul in deplasare, pe 12 decembrie.