Deranjati ca au fost numiti de presa "tricolori second-hand", jucatorii echipei nationale au intrat in silenzio stampa si au promis ca vor vorbi doar pe teren. Ce au avut de spus am vazut aseara. Romania a scos un 1-1 rusinos in Armenia, care i-a afectat serios sansele de calificare la CM 2006. In aceste conditii ar fi cazul ca selectionerul Anghel Iordanescu sa-si faca, in sfarsit, bagajele!

ARMENIA – ROMANIA 1-1 / Ruine printre ruine

Privilegiul de a calatori sub titulatura de echipa nationala si doua zile de silenzio stampa. Acestea sunt singurele realizari ale unei adunaturi de "tricolori" intr-un oras arhaic si populat de oameni amarati.

La finalul intalnirii de la Erevan am aflat si ceea ce stiam inca de la plecarea de pe "Otopeni": am vazut o nationala de mana a doua. Scuzati-ne ca v-am facut "second-hand"! Articolele care poarta aceasta titulatura nu au decat unul sau doua defecte destul de greu detectabile. Jucatorii care au purtat ieri tricourile facute celebre de Hagi sau Gica Popescu au avut numai defecte.

Au fost, de fapt, niste zdrente! Cine poarta aceasta vina? Cu siguranta, Iordanescu, care ar trebui acum sa-si prezinte demisia!

Inca de la inceputul partidei devenise clar ca cei 11 fotbalisti trimisi pe teren de selectioner se calca in picioare. In afara lui Stelea, care a salvat egalul prin cateva interventii foarte inspirate in fata anonimilor Voskanyan sau Manucharyan, ceilalti "tricolori" n-au existat.

Stoican a dat numai centrari pe adversari, Dancia n-a existat, Tararache si Paraschiv au pierdut clar duelul de viteza si stiinta jocului cu adversarii directi, iar Marica si Neaga nu s-au completat deloc.

ACUZATOR

"Sunt dezamagit de rezultate. Sansele la calificare s-au diminuat simtitor, dar nu trebuie ca de acum inainte sa ne predam. Jucatorii au aratat ca nu au valoare de echipa nationala, ba mai mult, nu au demonstrat nici macar ca iubesc tricoul. O sa am o discutie cu Iordanescu la Bucuresti. Am pierdut 5 puncte cu Cehia si Armenia, si asta este foarte grav.

O sa regandim echipa nationala pana la primavara" - Mircea Sandu

SE APARA

"Nu am meritat victoria, ba din contra. Romania nu a putut mai mult. Nu demisionez, pentru ca nu vreau. Vor mai aparea surprize in aceasta grupa. Armenia poate obtine rezultate bune atat in deplasare, cat si acasa. Jucatorii trebuiau sa demonstreze ca merita tricoul echipei nationale. Rezultatul a fost influentat de absentele din echipa noastra.

Mi-a fost greu sa fac o echipa sudata in numai 3 zile. Sansele de calificare raman aceleasi" - Anghel Iordanescu

PREMIERA DUPA 16 ANI

Meciul de la Erevan a produs si cateva evenimente de semnalat. Chiar daca a debutat acum 16 ani pentru echipa Romaniei, Bogdan Stelea (foto) a debutat in postura de capitan, iar Florin Cernat a purtat tricoul cu numarul 10, desi se parea ca Iordanescu i-l va pastra lui Mutu.

SINGUR. Singurul jucator care a dat satisfactie la Erevan a fost "veteranul" Bogdan Stelea, aflat la cea de-a 90-a selectie in echipa nationala. In premiera capitan al "tricolorilor", el si-a onorat pozitia. De doua ori in prima repriza si tot de atatea ori in cea de-a doua, Stelea a salvat in fata atacantilor armeni.

Golul lui Dokoyan a fost o ghiulea imparabila, pe care n-o putea opri nici un portar din lume. Poate nu e intamplator ca singurul jucator care a onorat tricoul nationalei apartine vechii generatii, din a carei cota traim si astazi, la 10 ani dupa Campionatul Mondial din SUA.

Desi se zvonise ca tricoul cu numarul 10 nu va mai fi oferit nimanui pana la revenirea pe gazon a lui Adrian Mutu, selectionerul Anghel Iordanescu i-a inmanat echipamentul respectiv lui Florin Cernat, unul dintre putinii fotbalisti obisnuiti cu lotul reprezentativ. Mijlocasul lui Dinamo Kiev a parut apasat ca de o povara, evolutia sa fiind mediocra, atragandu-i si schimbarea la pauza.

La sfarsitul meciului, Iordanescu a zis: "Nu-mi dau demisia. Nu am compromis sansele de calificare".

ADRIAN MUTU, CE A FOST SI CE A AJUNS

Daca in urma cu un an, el se lafaia intr-un Aston Martin, la Erevan, "Briliantul" a urcat intr-o Volga care nu a pornit decat cu ajutorul unui mecanic auto. Ieri, pitesteanul a iesit la o plimbare in oras impreuna cu Mihai Stoichita. La iesirea din hotel a fost asaltat de tineri, care i-au cerut autografe, Mutu fiind foarte aproape de a fi lovit de o masina chiar pe trecerea de pietoni.

Cand a ajuns la masina pe care trebuia sa o conduca, "Briliantul" a avut surpriza sa constate ca Volga nu pornea. A urmat o revizie tehnica facuta de un taximetrist chemat de Stoichita, astfel ca pana la urma atacantul a plecat intr-un tur al Erevanului. Inainte de meci, Mutu a efectuat un antrenament la baza de pregatire a lui Pyunik, timp de 30 de minute.