Nu silenzio stampa, ci silenzio fotbal.

Ai dreptate Nasule, nu sunteti second-hand, ci niste nulitati l «Generatia de sprituri, gagici si prafuri» a pierdut a treia calificare consecutiva l N-ai nici o vina Mutule, ca doar ai stat in tribuna! l Un ascultator intreaba la Radio Erevan: «Au castigat romanii in Armenia?» Raspuns: «Da, ca au scapat de generalul Cascheta!»

…Am trait sa o vedem si pe asta! Nationala de fotbal a Romaniei n-a putut trece de mediocra reprezentativa a Armeniei, realizand un rusinos 1-1! Jucand ca niste babe luate de la taraba bazarului, paiatele platite regeste ale Generalului Ilfov ne obliga pe noi, ziaristii, sa ne cerem scuze ca i-am etichetat drept o echipa "second hand".

In teren, ca si pe banca tehnica (de ce nu a jucat golgeterul campionatului, Daniel Niculae, cel mai in forma "varf" la ora actuala?! De ce "lancierul" Mitea a ramas la tineret?!), unde coach-ul nostru se viseaza senator ("senatorul curcilor"?!), toti au aratat ca o echipa de mana a zecea! O echipa, un antrenor si un rezultat de toata rusinea!

…Aseara, ultimul meci al Nationalei noastre din 2004, in umbra masivului vulcanic Agri Dagi, sau Ararat, cum prezinta Biblia locul unde a ajuns Arca lui Noe, cand s-a oprit Potopul.

Daca biblicul Noe, fiul lui Lameh, si-a luat pe Arca sa familia si cate o pereche din toate speciile de animale ale lumii, muritorul nostru Puiu, fiul Fotbalului, convertit intr-un General-in prag-de campanie, mai mult politica decat de calificare la Mondialul german, a ajuns la Erevan fara 15 dintre cei mai buni osteni ai sai.

Ceea ce i-a facut pe unii sa ne avertizeze ca ne asteapta un Potop, ignorand diferenta uriasa dintre fotbalul nostru si cel armean.

Si, chiar debutul navalnicelor gazde ar fi trebuit sa-i avertizeze, inchipuitul general si senator in devenire si trupetii lui au dormit in front, in final consemnandu-se o incredibila remiza, rusinoasa si pentru o Nationala romana incropita, dar cu suficienti jucatori talentati, carora Fortuna le-a trimis un zambet promitator.

Numai ca, vai, nou- veniti, care urmau sa manance jaratic pentru sansa vietii lor, s-au remarcat doar printr-o incredibila apatie! N-au vorbit nici cu presa, dar nici cu fotbalul, demonstrand ca sintagma "second hand" a fost un eufemism! Noroc cu "batranul" Stelea, care a salvat Arca lui Puiu de la naufragiu…

…A patra victorie a "tricolorilor" nostri in aceste preliminarii pentru Weltmeisterchaft-ul din 2006 nu a mai venit! Aseara, la ultima (sa fie si la propriu si la figurat?!) strigare pentru General in "patratul liliputanilor", am tremurat neasteptat de mult, caci armenii, bieti ratacitori pe drumurile fotbalului, ne-au pus la respect printr-o laudabila determinare.

La Erevan, la poalele Araratului, unii au rasuflat usurati la finele disputei, ca nu am pierdut!!! Dar nu cred ca e motiv de liniste si nici nu se pot trage concluzii optimiste in privinta viitorului "jucatorilor de schimb", prezentati aseara, si nici al Nationalei, pe drumul de costise ce duce spre Mondialul 2006.

Caci, in pofida celor 10 puncte (obtinute toate in compania "celor mici" din grupa!), jocul reprezentantilor nostri s-a prezentat (si) toamna aceasta foarte, foarte departe de valoarea "marilor puteri", fireste granzii cehi si olandezi, favoritii seriei noastre…

…Nici la Erevan selectionerul-general-politician - in - devenire n-a aratat macar semnele unui joc clar, curajos. Sigur, el poate invoca atatea circumstante atenuante, legate de cei 15 absenti, numai ca se impune un mic efort de memorie.

Ne-am chinuit, realmente, acasa, cu modestele Finlanda si Macedonia, avandu-l pe ratacitul Mutu in teren, si am reusit cu mult noroc un 2-1 tras la xerox, in Giulesti si in Banie.

Iar, la Praga -unde asa-zisul "briliant" a facut ultima figuratie inaintea suspendarii pentru cocaina- ne-a alarmat nu atat esecul (unul la limita, 0-1!), cat, in special, parodia de fotbal oferita de Iordanescu si ciracii sai.

Prevad ca maharii federali ne vor aminti ca doar cutremurele inseamna un dezastru, ca doar punctele (10 la numar!) conteaza, dar nu la jumatatea cursei, domnilor! Caci, suparator de banal, calificarile raman (nu punctele cu descultii!), iar la ultimele doua baluri, Mondial si European, toata crema cea vestita a fotbalului nostru apus a stat in fata micilor ecrane, la berici si friptane! Acolo

este locul Nasului, Generalului, a tuturor acolitilor lor, pe care realitatea ultimilor patru ani ii obliga la o demisie de onoare in grup! Acum, nu mai rezista nici una dintre penibilele scuze dambovitene!

…Ma tem ca, dupa acest 1-1 cu Armenia, rezultat de "Radio Erevan", daca tot n-am pierdut sub Ararat, conducatorii Federatiei si Ligii vor masca in continuare faradelegi, jumatati de masura, vor cocolosi abateri grave, de la betii si escapade, la droguri sau dopaj, il vor face "erou" pe Mutu si-l vor plimba prin lume, ca Sfintele Moaste, in loc sa-l indemne la schimbarea radicala a modului de

viata, si vor tot pune la zid presa, vinovata, nu-i asa?!, ca-i lucida si exigenta. Ma tem ca, acolo, sus, la nivelul conducerii fotbalului romanesc, urmeaza clasicul "blat general" sau mersul (pretins patriotic!) pe burta, in numele "moralului" necesar pentru o primavara grea. In fotbalul romanesc, bate de patru ani vant aspru de iarna grea…