Corespondentul Pro TV George Buhnici, retinut de autoritatile bulgare la un control vamal de rutina, marti dupa-amiaza, in timp ce se pregatea sa paraseasca Bulgaria dupa ce a realizat un material cu camera ascunsa, este in continuare in arestul politiei din Ruse, transmite corespondentul Mediafax.

Vamesii bulgari au devenit suspiciosi in momentul in care au descoperit camera de filmat ascunsa si l-au retinut pe ziarist invinuindu-l de detinere de tehnica speciala de inregistrare si filmare, fapt care contravine legislatiei bulgare in vigoare. Pe numele lui s-a emis un mandat de arestare preventiva de 24 de ore si se afla in arestul politiei din Ruse.

Camera a fost confiscata si caseta a fost trimisa la Sofia pentru expertiza tehnica, al carei rezultat este asteptat in aceasta seara, dar care poate veni dupa mai multe zile. In functie de rezultatele expertizei, procurorii vor formula o acuzatie la adresa ziaristului.

Cel mai probabil, el va fi invinuit de detinere de tehnica speciala de filmare, infractiune pentru care codul penal bulgar prevede inchisoare de pana la 3 ani, insa el poate fi eliberat in schimbul unei amenzi administrative in valoare de pana la 1.000 leva (500 euro).

Avocatii bulgari ai ziaristului sustin ca exista si posibilitatea ca invinuirea adusa ziaristului roman sa fie una mai grava, respectiv spionaj, in cazul in care expertii bulgari constata ca acesta a filmat obiective din Bulgaria considerate a fi de interes strategic.