Reporterul PRO TV George Buhnici a fost eliberat azi pe cauţiune, din arestul Poliţiei din Ruse, suma stabilită de procuratura bulgară fiind de 5000 de leva (aprox. 2500 de euro), relatează Agenţia bulgară de ştiri Focus.

Buhnici nu va putea părăsi teritoriul Bulgariei pină cind instanţa nu se va pronunţa in cazul său.

Buhnici este acuzat de incălcarea articolului 339(a) din Codul Penal bulgar, potrivit căruia orice persoană care foloseşte fără autorizaţie specifică "instrumente de spionaj pentru culegerea de informaţii secrete" este pasibilă de o condamnare maximă la trei ani de inchisoare.

In acest cadru, utilizarea unei camere ascunse este ilegală.

Ziaristul şi şoferul său, Ovidiu Pavel, au fost arestaţi la graniţa romano-bulgară, intre Ruse (Bulgaria) şi Giurgiu (Romania), in după-amiaza zilei de 16 noiembrie. Conform PRO TV, ziaristul filma cu o cameră ascunsă un caz de trafic cu ţigări intr-un magazin duty-free din punctul de trecere a frontierei.

Vameşii bulgari au confiscat echipamentele de inregistrare şi filmul. Şoferul a fost eliberat după citeva ore, in timp ce George Buhnici a fost plasat in arest preventiv la secţia de poliţie din Ruse.