Institutul pentru Politici Publice (IPP) solicita intr-un comunicat de presa declansarea cat mai rapida a verificarilor privind autenticitatea presupuselor stenograme ale sedintelor PSD date publicitatii in ultimele zile.

"Pe masura trecerii timpului, posibilitatea ca anumite probe sa fi fost facute disparute de catre cei care aveau interesul sa le ascunda devine tot mai serioasa, iar o eventuala ancheta a Parchetului General nu s-ar mai putea desfasura pe baza probelor necesare", atrage atentia IPP.

Acesta condamna lipsa de reactie a Parlamentului si a presedintelui Romaniei fata de indiciile de incalcare a legii din presupusele stenograme ale sedintelor PSD. Aceste documente contin indicii din care rezulta ca liderii cei mai importanti ai PSD, inalti demnitari ai statului, ar fi putut comite infractiuni grave, se arata in comunicat.

"Este responsabilitatea Parlamentului si a presedintelui Romaniei sa se sesizeze si sa verifice in ce masura lideri ai PSD, inalti demnitari ai statului, au fost implicati in savarsirea unor fapte penale, cum ar fi traficul de influenta, obstructionarea justitiei sau abuzul in serviciu", sustine IPP adaugand "faptul ca ne aflam in campanie electorala nu constituie o scuza pentru lipsa oricarei

reactii".

DA vrea ancheta

Co-presedintele Aliantei DA, presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a solicitat ieri intr-o conferinta de presa deschiderea unei anchete, coordonata de un procuror, in cazul informatiilor cuprinse in stenogramele PSD. "Intr-o perioada neelectorala, un asemenea cutremur politic ar fi obligat Guvernul sa-si dea demisia", a mentionat el.

"Trebuie analizate afirmatiile liderilor PSD, din care reiese clar ca acest partid foloseste institutiile statului pentru control si intimidari. Cerem ca ancheta sa fie derulata de un procuror recunoscut pentru nealinierea la comandamentele PSD", considera el.

"Aceste stenograme arata, fara echivoc, ca PSD a transformat Romania intr-o feuda exploatata si controlata prin abuz de putere, coruptie organizata si manipulare", a mentionat premierul desemnat al Aliantei. Daca ancheta nu va incepe imediat sau daca va fi musamalizata, ulterior, Alianta va aduce acest caz in atentia forurilor internationale.