Sustinatorii candidatului opozitiei din Ucraina, Victor Iuscenco, au inaintat o plangere la Curtea Suprema de Justitie privind presupusele nereguli inregistrate in timpul votului.

Curtea Suprema nu poate anula anuntul Comisiei Electorale Centrale care l-a declarat invingator pe primul ministru, Victor Ianucovici, dar poate declara invalide rezultatele din unele regiuni, fapt ce ar opri procesul electoral.

In centrul capitalei, Kiev, mii de demonstranti s-au adunat pentru a patra zi consecutiv pentru a protesta fata de rezultate.

In orasul Lviv din vestul tarii, care este unul dintre fiefurile opozitiei, profesorii si elevii au refuzat sa intre la ore.

Adjunctul ministrului economiei, Oleg Haiduc, a demisionat spunand ca nu poate ramane in guvern in conditiile in care rezultatul alegerilor nu este recunoscut de nici \'o tara civilizata\'.

Fostul presedinte al Poloniei, Lech Walesa, se afla la Kiev unde a fost invitat de opozitie ca mediator.

Rusia si UE

Vladimir Putin participa la Haga la reuniunea UE- Rusia

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus ca disputa privind rezultatul alegerilor din Ucraina trebuie rezolvata in justitie, nu pe strada.

Vorbind la o intalnire cu liderii Uniunii Europene - la Haga, in Olanda- el a spus ca Rusia nu are dreptul sa intervina in procesul electoral din Ucraina.

Primul ministru al Olandei, Jan Peter Balkenende, a spus ca U.E. si Rusia au convenit ca singura modalitate de a rezolva criza din Ucraina trebuie sa fie una pasnica.

Premierul olandez a adaugat insa ca Rusia si UE nu au puncte de vedere identice.

Dl Balkenende a spus ca UE nu a acceptat rezultatul oficial al alegerilor din Ucraina.

Dl Putin, in schimb, l-a felicitat pe Victor Ianucovici inaintea intalnirii sale cu liderii vest europeni.