O tinara din comuna ilfoveana Popesti-Leordeni s-a ales cu dosar penal, duminica, dupa ce a stampilat doua buletine de vot pentru presedinte si apoi i le-a inminat unui observator, pentru a le introduce in urna, informeaza surse din Politie.

Ioan Petre (49 de ani), membru in comisia de votare de la sectia de votare 28 (din incinta scolii numarul 1 "Danubiana", din comuna ilfoveana Popesti Leordeni), a alertat politistii cu privire la faptul ca o localnica venita sa voteze avea asupra sa doua buletine de vot pentru presedinte.

Politistii au constatat ca, dupa ce si-a exprimat optiunea, Mita Petculescu (24 de ani) a inminat buletinele stampilate unui observator, rugindu-l sa le introduca in urna. Dupa ce a introdus in urna buletinul pentru Camera Deputatilor, observatorul a constat cu surprindere ca i-au ramas trei buletine - unul pentru Senat si doua pentru presedinte.

Potrivit surselor citate, observatorul l-a sesizat imediat pe presedintele sectiei de votare, iar acesta a anuntat-o presedinta Biroului Electoral Judetean, Nicoleta Cristus, cu privire la aceasta tentativa de frauda.

Politistii nu au stabilit inca de unde obtinuse femeia al doilea buletin de vot pentru presedinte.

Ea a spus anchetatorilor ca nu i s-a parut nimic anormal in faptul ca avea doua buletine de vot pentru presedinte. Ea le-a mai spus ca a considerat ca este absolut firesc sa le stampileze pe amindoua, pentru a fi introduse apoi in urna.

Politistii au intocmit pe numele femeii un dosar penal pentru tentativa de introducere in urna a unui numar de buletine mai mare decit cel la care avea dreptul, conform legii electorale. Potrivit prevederilor legii, femeia risca o pedeapsa cuprinsa intre doi si sapte ani de inchisoare.

In urma acestui incident, cele trei buletine de vot (cel pentru Senat si cele doua pentru presedinte) date de femeie observatorului au fost anulate.