Candidatul Aliantei PNL-PD la presedintia Romaniei, Traian Basescu, a avut cele mai multe prezente in emisiunile de dezbatere electorala de la principalele posturi de televiziune din Romania, pe intreaga perioada a campaniei, potrivit unei monitorizari facute de CNA.

Monitorizarea realizata de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a vizat prezentele candidatilor la Presedintie in emisiunile de dezbatere electorala. Au fost monitorizate posturile TVR1, TVR2, Antena 1, Pro TV, Prima TV, Realitatea TV, OTV, B1 TV si National TV.

Potrivit CNA, Traian Basescu a fost prezent in 15 emisiuni de dezbatere electorala, fiind urmat de Dinu Gheorghe (12 aparitii), Gheorghe Ciuhandu, Petre Milut, Aurel Radulescu, Raj Tunaru cu cite 11 aparitii, si de George Becali, cu cite zece aparitii. Candidatul Uniunii Nationale PSD+PUR, Adrian Nastase, a avut noua aparitii, la fel ca Petre Roman si Ovidiu Tudorici.

Marko Bela si Corneliu Vadim Tudor se afla la egalitate, cu cite sapte aparitii.

Posturile TVR 1, TVR 2 si Pro TV au fost singurele dintre cele monitorizate care i-au avut prezenti in emisiunile de dezbatere pe toti cei 12 candidati la presedintia Romaniei. Antena 1 i-a avut invitati pe 11 dintre acestia, Prima TV - zece, Realitatea TV - opt, OTV - opt, B1 TV si National TV - cite sase.