In multe sectii de votare din Capitala era aglomeratie, duminica dupa-amiaza, numerosi bucuresteni venind sa-si exprime optiunile electorale in numar mult mai mare decit in primele ore ale zilei.

Daca, de dimineata, destul de putini au fost cei care s-au prezentat la urne, numarul alegatorilor interesati sa-si exprime optiunile electorale a inceput sa creasca spre finalul zilei.

In unele sectii - precum ce de la 474 la 482, amenajate intr-o scoala din cartierul Salajan - aglomeratia a inceput dupa prinz.

Si dupa lasarea intunericului, in mai multe cartiere ale Capitalei, pilcuri de bucuresteni puteau fi vazute pe strada, ca intr-un pelerinaj, in apropierea sectiilor de votare.

Spre exemplu, sectiile de votare 331-334 din sectorul 3 al Capitalei (zona Matei Basarab) erau practic luate cu asalt de cetateni. Unii nu se asteptau ca, la aceasta ora, sa stea la coada pentru a vota. Dar, chiar si asa, daca tot au baut drumul pina la urne, se asezau cuminti in rind, pentru a-si exercita acest drept constitutional.

"Este important sa votam. De ce sa nu inlatur suspiciunea ca altcineva ar putea obtine votul meu ?!", se intreaba o femeie care si-a exprimat optiunea la sectia 337.

Doi septuagenari spun, la rindul lor, ca timpul frumos le-a permis sa iasa din casa "la o plimbare, la vreme de seara", timp in care au putut sa si voteze.