O parte dintre jurnalistii Televiziunii publice au decis sa confirme astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ceea ce se banuia de foarte multa vreme: cenzura la care sint supusi angajatii de aici.

Acestia il sustin, in acelasi timp, pe colegul lor Alexandru Costache, reporter la Departamentul de stiri, care a dezvaluit, in urma cu doua zile, printr-o scrisoare adresata ziarului „Evenimentul zilei“, cenzura si partizanatul practicate in Televiziunea publica. Ieri, dupa aparitia dezvaluirilor in cotidianul central, pentru Alexandru Costache a inceput o intreaga aventura.

A fost chemata Politia

Presedintele TVR, Valentin Nicolau, l-a chemat in birou pe reporter. Conform propriilor declaratii, ziaristul a incercat sa inregistreze oficial discutia dintre cei doi, insa, la aparitia reportofonului, Nicolau s-a enervat si a iesit din birou, spunind secretarei sa cheme Politia. Costache a decis sa ramina, insa, intr-un final a plecat pina sa apara Politia.

Reprezentantii unei organizatii nonguvernamentale ce militeaza pentru libertatea de exprimare s-au deplasat la sediul TVR, insa li s-a interzis accesul inauntru.

TVR: „Reportofonul era ascuns“

Pe de alta parte, reprezentantii TVR sustin ca jurnalistul „avea ascuns un reportofon, pe care a incercat sa-l porneasca, dar, aflindu-se intr-o evidenta stare de surescitare, manevra a fost sesizata de Valentin Nicolau, care i-a solicitat explicatii. Costache a scos reportofonul la vedere si, bilbiindu-se, a spus ca voia sa inregistreze discutia“.

Nicolau a declarat ieri: „Nu credeam ca o sa ajung sa traiesc un asemenea moment. Ce poate determina un tinar sa coboare la asemenea practici murdare?“.

Ieri dupa-amiaza, reporterul a fost audiat de Comisia de etica si arbitraj din cadrul TVR.