Politistii bucuresteni au finalizat in timp record cercetarile in dosarul mortii lui Teo Peter si au trimis, ieri, dosarul la Parchetul Bucuresti. Din pacate, ancheta a fost blocata pana ce Ministerul Afacerilor Externe va comunica daca procurorii romani au competenta juridica de a-l cerceta pe puscasul marin Robert Cristopher V. (31 de ani), care a provocat accidentul.

Sute de persoane au mers, ieri, la Sala Polivalenta pentru a aduce un ultim omagiu celui ce a fost Teo Peter. Ambasadorul SUA la Bucuresti i-a cerut permisiunea fiului muzicianului de a participa la funeraliile de la Cluj.

"Asteptam sa vedem daca vom continua cercetarile sau daca trebuie sa transferam dosarul autoritatilor americane competente", a declarat Marius Iacob, prim-procuror adjunct la Parchetul Bucuresti. Precizarea survine in conditiile in care puscasul american beneficiaza de imunitate jurisdictionala pe teritoriul Romaniei.

Purtatorul de cuvant al puscasilor marini americani, capitanul Dan McSweeney, s-a ferit sa comenteze incidentul, rezumandu-se doar la a spune ca "suntem la curent cu ceea ce se intampla si ca este un accident nenorocit".

in urma demersurilor initiate de Ministerul Justitiei, o echipa de procurori militari americani va sosi astazi la Bucuresti si impreuna cu colegii lor romani vor cerceta circumstantele producerii accidentului in urma caruia si-a pierdut viata unul dintre cei mai buni chitaristi din tara.

Trupul neinsufletit al chitaristului Teo Peter a fost ridicat ieri dimineata de rude si prieteni de la Institutul de Medicina Legala si a fost depus pentru cateva ore la Sala Polivalenta. in urma necropsiei, legistii au constatat ca decesul muzicianului s-a datorat unei hemoragii interne cu ruptura de organe interne, leziuni cranio-meningo-cerebrale si o hemoragie cerebrala.

Practic, corpul a fost zdrobit intre fiarele contorsionate ale taxiului, moartea intervenind instantaneu.

Americanul nu consumase alcool

Persoanele aflate sambata dimineata la locul accidentului au spus ca soferul american mirosea a alcool, iar toata presa de ieri a relatat faptul ca militarul angajat la ambasada americana se urcase baut la volan.

Etilotestul facut americanului imediat dupa producerea evenimentului rutier a aratat o valoare de 0,09 mg/litru alcool pur in aerul expirat, ceea ce denota ca el nu consumase bauturi alcoolice. Lucru intarit de altfel si de legislatia romana, care sanctioneaza alcoolemiile doar in cazul in care valoarea este mai mare de 0,40mg/litru.

Artisti in pelerinaj la Sala Polivalenta

Ieri, toata suflarea muzicala romaneasca a fost in doliu. Prieteni de-o viata cu regretatul Teo Peter, muzicieni si oameni obisnuiti, sute de persoane au poposit la Sala Polivalenta sa-si ia ramas bun de la Teo. Dupa slujba ce a avut loc la Sala Polivalenta, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Jack Dyer Crouch II, si-a exprimat dorinta - printr-un telefon dat lui Teo Peter jr.

(foto) - de a participa la ceremonia de inhumare a tatalui sau, ce va avea loc astazi, la Cimitirul Manastur din Cluj. Fiul regretatului lider al trupei Compact, basist si el in trupa Altar, si-a dat acordul.

Printre cei ce au varsat o lacrima la catafalcul pe care era asezat trupul neinsufletit al lui Teo Peter s-au numarat: Dan Bittman, Edi Petrosel (Holograf), Cristi Minculescu, Nelu Dumitrescu (Iris), Mihai Georgescu (Bere Gratis), Leo Iorga, Adrian Ordean, Vlad Gorneanu (Zob) si vesnicul revolutionar Cristian Paturca.

Acesta din urma, cu fata plina de lacrimi, a strigat sugrumat de emotie: "Ma duc sa cant in fata Ambasadei Americii. Voi canta pana ma vor lega".

Iubirile unui rocker celebru

Fosta sotie a lui Teo, Carmen Ruha Capalnas, e extrem de afectata de disparitia fulgeratoare a muzicianului. Desi relatia lor s-a oprit in 1981, anul lansarii noii formule a Compactului cu Teo, Camarasanu, Ciuci si Vasilescu, Carmen s-a ingrozit sambata, la aflarea decesului fostului sot. Cei doi s-au cunoscut in noiembrie 1980, la discoteca Melody, din centrul orasului. Carmen avea doar 19 ani.

A fost surprinsa de viteza pe care o luase relatia lor, la prima intalnire Teo anuntand la microfon, impreuna cu o dedicatie, logodna lor. Imediat dupa Revelion s-au casatorit (foto sus). Atunci a aflat ca Teo are un baiat, nascut dintr-o relatie cu o vecina de bloc, in varsta de 16 ani, pe cand tatal avea 17 ani. Iubirea a durat cativa ani, apoi mama, Iuliana, a plecat la Lupeni, micutul Teo jr.

ramanand in grija bunicilor ma- terni si crescand la doi pasi de tatal sau. Cu Carmen a petrecut luna de miere la Bucuresti, unde baietii din Compact au plecat imediat dupa petrecere, pentru a pregati spectacolul de la Polivalenta. Au urmat turneele, spectacolele dese, petrecerile de dupa, venirea tarzie acasa, lucruri cu care Carmen nu s-a putut obisnui.

I-a spus intr-o seara lui Teo ca nu mai poate continua in ritmul acesta. in decembrie se pronunta divortul. Teo s-a mutat inapoi la el, a revenit dupa cateva luni, dar Carmen a ramas ferma pe pozitii. "Era foarte bun cu mine, era deosebit, cu har, glumet. Era devotat meseriei, ajunsesem sa fiu geloasa pe muzica.

Daca nu eram incapatanata atunci, poate ca eram si azi impreuna, el era foarte devotat familiei", ne-a spus fosta si singura lui sotie. Sunt insa si cateva lucruri pe care nu si le explica nici astazi.

Fosta sotie nu i-a cunoscut baiatul

Carmen s-a recasatorit cu fiul violonistului Stefan Ruha, deci tot in apropierea unui muzician a stat. Nu l-a cunoscut niciodata pe fiul fostului sau sot, Teo Peter junior. In urma cu doi ani, la ultimul spectacol de la Cluj, Teo a fost solicitat sa-i dea autograf studentei Andrada, una din fiicele lui Carmen.

Cand a vazut-o, Teo i-a spus ca a recunoscut-o, ca seamana cu mama ei, si a prezentat-o colegilor din Compact. "E fiica lui Carmen", le-a spus Teo.