Nastase vede doua Romanii

articol preluat din Evenimentul Zilei

Adrian Nastase a anuntat ieri, putin dupa ora 13.00, ca il felicita pe Traian Basescu, noul presedinte al Romaniei. “Il felicit pe Traian Basescu, l-am felicitat la telefon, de altfel, si personal, in cursul zilei de astazi, si ii urez succes in mandatul de presedinte”.

Adrian Nastase a afirmat ca partidul sau este pregatit sa preia friiele guvernarii: “Stimati compatrioti, datorita voturilor dumneavoastra, Uniunea Nationala PSD+PUR are cele mai multe mandate. Avem deja negociata o majoritate parlamentara si sper ca Traian Basescu va tine seama de ea.

Romania nu isi permite acum perioade de pauza, perioade de cautari, pentru ca presiunile externe sint foarte mari”. Din pacate, liderul PSD n-a dorit sa raspunda la intrebari, astfel ca nu am putut afla pozitia oficiala a partidului cu privire la “independenta politica” a PUR, respectiv a disponibilitatii UDMR de a relua negocierile cu Alianta PNL-PD privind formarea guvernului. In fine...

In discursul sau de felicitare, Adrian Nastase a facut o alta declaratie care necesita precizari suplimentare. El a vorbit, in mod straniu, de... doua Romanii. “Rezultatul votului, faptul ca noi am cistigat alegerile parlamentare, iar Traian Basescu pe cele prezidentiale arata ca, in prezent, exista doua Romanii.

In primul rind, este vorba de o Romanie urbana, in crestere, cu o solida componenta liberala, desi, uneori, afectata de somaj si care asteapta de la stat mai degraba sanse decit sprijin; aceasta este Romania care l-a votat pe Traian Basescu.

Dar mai exista si o Romanie rurala, cu oameni in virsta si oameni saraci, care are inca nevoie de ajutor nu doar pentru dezvoltare, ci si pentru supravietuire; acesti oameni au avut incredere in mine. Ambele Romanii vor trebui reprezentate in anii urmatori. Noi vom fi si in continuare vocea romanilor care ne-au votat”, a mai declarat Nastase.

Acesta a multumit familiei, colegilor de partid, colaboratorilor si activistilor pentru sprijinul din ultimele luni.

Ev. Zilei - 14 decembrie 2004