Victor Hrebenciuc, lider al PSD, a declarat, ieri, dupa o intalnire cu conducerea UDMR, ca varianta alegerilor anticipate ar putea conveni "si PSD-ului”.

El a spus, raspunzand unei intrebari, ca UDMR se teme de anticipate intrucat aceasta este "amenintarea lui Traian Basescu”. "S-ar putea sa ne convina si noua, iar UDMR nu va avea de ales”, a spus Hrebenciuc. El a continuat: "Poate o sa fim de acord sa facem anticipate, care e problema? De ce sa nu ne avantajeze?" Hrebenciuc a afirmat, de asemenea, ca si PRM doreste alegeri anticipate.

"Nu vad care e problema daca toata lumea vrea”, a adaugat el. Hrebenciuc a sosit, ieri, la sedinta Consiliului Operativ al UDMR, la putin timp dupa ce liderul Uniunii Marko Bela a anuntat ca semnarea protocolului cu Uniunea PSD+PUR a fost amanata. Hrebenciuc a participat la sedinta Consiliului Operativ al UDMR.

Dupa aproximativ o ora de negociere, Hrebenciuc a iesit din sala si a declarat ca discutiile cu aceasta formatiune politica vor continua si in zilele urmatoare. El a lasat sa se inteleaga faptul ca nu este vorba despre o ruptura intre PSD si UDMR, ci doar de nevoia Uniunii de a analiza situatia cat mai bine.