Avocatul Ovidiu Predescu, conferentiar universitar doctor si membru al Uniunii Juristilor din Romania, a dezvaluit ieri in exclusivitate pentru ZIUA ca revocarea gratierii lui Miron Cozma nu are suport legal nici in Constitutia Romaniei, nici in Codul Penal si nici in Codul de Procedura Penala.

"Nu avem temei legal, un suport legal pentru revocarea gratierii nicaieri; nici in Constitutie, nici in Codul Penal si nici in Codul de Procedura Penala. Acestea nu prevad nimic despre revocarea gratierii", a explicat avocatul Ovidiu Predescu.

Juristul roman a amintit ca in cazul lui Miron Cozma a fost vorba de o gratiere individuala si neconditionata, deci acestuia nu i s-au impus conditii speciale pe care ar fi trebuit sa le respecte in viitor. Avocatul Ovidiu Predescu a apreciat ca decizia de revocare a gratierii ne este o masura normala, insa nu a catalogat-o drept ilegala. "Este un act de vointa al presedintelui.

In opinia mea, decizia de revocare a gratierii nu este in regula, pentru ca institutia revocarii gratierii individuale nu e reglementata", a conchis avocatul Ovidiu Predescu.

George COMAN

Ziua - 18 decembrie 2004