PUR a continuat si ieri sa fie "moral" in relatia cu PSD. La Senat, umanistii lui Dan Voiculescu si-au declarat sustinerea pentru Nicolae Vacaroiu, propus de PSD pentru sefia acestei Camere. Dupa sedinta de grup, Voiculescu a declarat ca cei 11 senatori ai PUR ii vor da voturile lui Vacaroiu. "Asta nu inseamna ca excludem sprijinul pentru guvernul propus de presedintele Traian Basescu.

Nu am luat inca o decizie, o vom lua miercuri sau vineri", a spus Voiculescu. Vicepresedintele PUR, Codrut Seres, a explicat ca e "moral" ca umanistii sa-l sustina pe Vacaroiu, intrucat ei au intrat in Parlament pe listele coalitiei cu PSD.

Intrebat daca e moral sa sustina in aceste conditii un guvern al Aliantei si sa fie in acelasi timp in opozitie si la putere, Seres a raspuns: "In acest moment, nu stiu cine e la putere si cine e in opozitie". Vacaroiu a obtinut si suportul parlamentar al fratilor de cruce de la PRM. Ca intotdeauna in momentele importante pentru PSD, C.V.

Tudor si-a prelucrat oamenii pentru a merge alaturi de fostii lor tovarasi din patrulaterul rosu. Dindaratul usilor inchise ale salii de sedinta au putut fi lesne auzite argumentele liderului peremist: "Mergem din instinct cu aia de la care credem ca obtinem mai mult".

"Cine e Radu Berceanu? E unul dintre vinovatii pentru dezastrul dintre 1996 si 2000! Or, Nicolae Vacaroiu e cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut tara asta in 15 ani". C.V.

Tudor a uzat si de stilul grobian care-l caracterizeaza: "Basescu, chioru' asta cu fata de ospatar mahmur, are tendinte dictatoriale"; "La Camera mergem cu Adrian Nastase, ca nu putem sa mergem cu Mona Musca, vaduva lui Mao Tze Dun".

Impotriva pozitiei mai-marelui PRM s-a ridicat senatorul disident Mihai Lupoi, care a aratat ca, in conditiile in care peremistii aspira sa adere la Partidul Popular European, formatiune de dreapta, nu e normal sa sustina PSD in Parlament. C.V. Tudor a replicat ca va baga partidul in PPE tocmai cu ajutor pesedist (?!).

Apeland la teatru ieftin - "fara mine o sa aveti soarta PNTCD" - seful peremist si-a convins oamenii sa-i dea voturile lui Nicolae Vacaroiu.