Guvernul a promis: introducerea cotei unice de impozitare - Recorelarea pensiilor va fi o prioritate - Colaborarea cu administratia locala pentru a pune capat "epocii" baronilor locali - Calin Popescu Tariceanu, premierul desemnat, a pledat pentru independenta mass-media si a justitiei - Primul ministru spera ca presedintele Traian Basescu sa fie "un jucator al guvernului pe care-l conduc".

Calin Popescu Tariceanu si-a prezentat ieri seara in fata Parlamentului echipa guvernamentala pentru a primi votul de investitura.

Premierul desemnat a precizat ca noul guvern va adopta ca prime masuri cota unica de impozitare, recorelarea pensiilor, astfel incat la vechime si pregatiri egale pensiile sa fie egale, si a promis o colaborare intensa cu autoritatile locale pentru combaterea baronilor locali. Independenta presei este una din prioritatile noului Executiv.

"Nu avem nevoie de o media subjugata politic, noi nu vrem o media de salon", a spus Tariceanu. El a pledat si pentru independenta justitiei precizand ca acesta este unul din pilonii pe care se bazeaza cabinetul sau. Tariceanu a adaugat ca se conteaza si pe sprijinul presedintelui Traian Basescu: "Speram ca presedintele jucator sa fie un jucator al Guvernului pe care-l conducem".

Pesedistii au ironizat echipa guvernamentala propusa de Alianta D.A. PNL-PD, reprosandu-i lipsa de oameni si numarul prea mare de ministere.