Printre membrii CSM se numara cateva nume controversate datorita apropierii de unii lideri PSD sau datorita unor scandaluri in care au fost implicati.

De numele procurorului Alexandru Tuculeanu, de pilda, sunt legate concluziile privind mineriada din 13-15 iunie 1990, care i-au scos complet din cauza atit pe liderii minerilor, cat si pe liderii politici si ministrii implicati in operatiune.

Despre acelasi Alexandru Tuculeanu presa relata ca ar fi aprobat, in 1985, trimiterea in judecata, post-mortem, a dizidentului Gheorghe Ursu, la o luna dupa ce acesta murise torturat in beciurile Securitatii.

Acelasi Tuculeanu se remarca in 2001 prin zelul cu care a instrumentat cazul Armaghedon II, comandand arestarea de pe strada a presupusilor autori ai unui document acuzator la adresa premierului Adrian Nastase.

Judecatoarea Maria Huza, presedinta Tribunalului Bucuresti, este o apropiata a Rodicai Stanoiu, fost ministru al justitiei si membru PSD, care a si promovat-o. Ea a fost implicata, fara a fi insa cercetata penal, in cazul fostului consilier guvernamental Fanel Pavalache, acuzat de luare de mita.

Huza a fost acuzata si ca si-a vandut casa din Slatina catre o firma careia ii judecase o cauza, pentru o suma de 10 ori mai mare decat valoarea de piata a imobilului.

Judecatorul Anton Pandrea a facut parte din celebrul "complet rosu" care a blocat retrocedarea caselor nationalizate, in 1995, alaturi de actualul presedinte al BEC, Emil Ghergut si de alti judecatori.

Acestia au fost dati afara din Curtea Suprema de Justitie in perioada regimului Constantinescu, intre 1996 si 2000 si readusi in functie de Rodica Stanoiu, ministru PSD, dupa anul 2000.

Atat Alexandru Tuculeanu, cat si Maria Huza si Anton Pandrea au fost decorati de Ion Iliescu la finalul mandatului sau, pentru "meritele avute in indeplinirea cu impartialitate a actului de justitie si a asigurarii statului de drept".

Din CSM mai face parte si seful Parchetului National Anticoruptie, Ioan Amarie, a carui activitate a fost criticata de presa si de societatea civila din Romania, dar si de oficialii de la Bruxelles, datorita ineficientei in lupta impotriva marii coruptii.

Nici ceilalti membri ai CSM nu sunt in afara de orice banuiala. In opinia Asociatiei Magistratilor, exista o incompatibilitate intre functia de sef de instanta sau parchet si calitatea de garant al independentei magistratilor in cadrul CSM.

Aproape toti membrii CSM se afla in aceasta situatie: judecatorii Nicolae Popa, Anton Pandrea, Lidia Barbulescu, Dan Lupascu, Iulian Galca, Virgil Andries, Angela Harastasanu, Florica Bejenariu si procurorii Liviu Dascalescu, Cristian Deliorga si Nicolae Chiujdea.

Cat despre cei doi reprezentanti ai societatii civile, a caror prezenta in CSM era menita sa inlature orice suspiciuni legate de activitatea Consiliului, magistratii spun ca de fapt acestia nu ar fi exponenti adevarati ai societatii civile:

unul dintre ei este senator, iar celalalt functionar public intr-o institutie finantata de Parlament.