Judecatorul Dan Lupascu a fost ales, mercuri, in sedinta de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii, presedinte al acestui for, magistratul detinind pina acum conducerea CSM de alte doua ori.

Lupascu a fost desemnat presedinte al CSM, pe o perioada de un an, cu 11 pentru si opt impotriva, in timp ce procurorul Liviu Dascalescu a fost ales vicepresedinte al forului magistratilor cu 17 voturi pentru si doua impotriva.

In urma alegerilor pentru noul CSM, procurorul Alexandru Tuculeanu a fost desemnat sa reprezinte Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Liviu Dascalescu - adjunctul procurorului general al Parchetului Curti de Apel Bucuresti - a fost ales ca reprezentant al procurorilor de la parchetele curtilor de apel.

Seful Parchetului Tribunalului Constanta, Cristian Deliorga fost membru CSM) a obtinut majoritatea voturilor exprimate de procurorii din cadrul parchetelor de pe linga tribunale. Nicolae Chiujdea (prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti) va fi cel care ii va reprezenta, in CSM, pentru prima data, pe procurorii din cadrul parchetelor de pe linga judecatorii.

Instanta suprema va fi reprezentata in CSM de judecatorul Anton Pandrea (fost membru in Consiliu) si de Lidia Barbulescu, vicepresedinte al aceleiasi instante.