Cuplul Dan Ioan Popescu - Miron Mitrea recupereaza terenul in PSD pe fondul conflictului intern pentru putere din partid. Ieri, Marian Vanghelie, cunoscut ca portavoce a liderului PSD Dan Ioan Popescu, s-a pronuntat si el pentru demisia conducerii centrale a partidului, in frunte cu Adrian Nastase.

„Biroul Coordonator al PSD trebuie sa-si dea demisia. Inclusiv Adrian Nastase. Este parerea tuturor colegilor mei din tara“, si-a exprimat, ieri, Marian Vanghelie opinia asupra credibilitatii conducerii partidului. In schimb, despre Ion Iliescu a avut cuvinte de lauda: „El merita sa fie in fruntea PSD“. In partid, Vanghelie este cunoscut ca fidel al lui Dan Ioan Popescu.

Deloc intimplator, cu o saptamina in urma, Marian Oprisan, apropiat al lui Miron Mitrea cerea si el imperativ demisia staff-ului pesedist. Ieri seara, Popescu a sugerat plastic greutatea lui si a lui Miron Mitrea in conflictul intern din PSD: „Lucrez cu Mitrea pentru ca formam impreuna un grup de peste o suta de kilograme. In PSD sint multe prietenii“.

Popescu nu a exclus posibilitatea de a candida la sefia PSD: „Eu sint preocupat deocamdata de gasirea unui candidat la primaria Capitalei“, a replicat liderul PSD la intrebarea explicita daca va intra in cursa pentru presedintia partidului.

Ion Iliescu a sosit ieri seara foarte nervos la sedinta Biroului Permanent al PSD Bucuresti. Cind i s-a aratat revista „22“, in care liderii PSD Vasile Dincu si Ioan Rus il considerau a fi un produs expirat, Iliescu a exclamat: „Sa le fie rusine“. Inainte de inceperea sedintei, el s-a consultat timp de trei sferturi de ora cu Popescu si Nastase.

Pretextul sedintei, nominalizarea unui candidat la Primaria Capitalei, nu a avut un rezultat. Fostul prefect Dan Darabont si primarul Marian Vanghelie si-au exprimat ieri interesul de a candida.

Ada Mesesan, Cotidianul