SLRTVR vrea doar controlul comisiilor de cultura

de     Ziua
Marţi, 25 ianuarie 2005, 0:00


Sindicatul Liber din Radioteleviziune (RTVR) apreciaza, intr-un comunicat de presa difuzat ieri, ca cele doua comisii parlamentare de cultura, arte si mass-media sunt singurele care ar trebui sa intervina in cazul probarii unor incalcari ale legii de catre conducerea radioului si a televiziunii publice.

Reactia Sindicatului condus de Dumitru Iuga vine ca urmare a declaratiilor premierului Calin Popescu Tariceanu si ale ministrului Culturii Mona Musca referitoare la efectuarea unor anchete parlamentare la Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune.

"In legatura cu preconizatele "comisii de ancheta" care ar urma sa poposeasca in Societatile romane de radio si televiziune pentru "verificari", Sindicatul Liber din RTVR aminteste celor interesati ca exista doua comisii parlamentare de specialitate care asteapta sa fie sesizate, daca se probeaza incalcari ale legii de catre managementul celor doua institutii si care au datoria sa procedeze

la audieri, sa puna concluzii si, daca este cazul, sa propuna plenului Parlamentului masuri", se arata in comunicat.

Sindicatul Liber din RTVR considera ca "orice alt demers intreprins in afara acestui cadru, orice initiativa privind schimbarea actualelor conduceri inainte de expirarea mandatului prevazut de lege, se constituie intr-un act inacceptabil de imixtiune politica in activitatea serviciilor publice de radio si televiziune, de intimidare si inregimentare politica a personalului angajat, de perpetuare

a practicilor abuzive din anii precedenti - respingeri repetate fara motive intemeiate a rapoartelor Consiliilor de administratie, demiterea Consiliului de administratie din S.R.R. si altele".

Sindicatul considera ca depolitizarea SRR si SRTV trebuie sa inceapa cu eliminarea algoritmului politic pe baza caruia se numesc membrii Consiliului de Administratie si, implicit, presedintii-directori generali ai institutiilor in cauza si apreciaza ca Legea 41/1994 trebuie modificata si in ceea ce priveste prevederile sale referitoare la independenta economica a celor doua institutii, fiind

necesara o clarificare a "ambiguitatilor continute de acele prevederi ale legii care privesc controlul Parlamentului asupra Societatilor romane de radio si televiziune".


42 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version