Anchetat de PNA in dosarul Rafo, Corneliu Iacobov si-a facut ieri aparitia la sediul din Baneasa al PSD, unde s-a tinut Delegatia Permanenta a partidului, urcand in tacere la ultimul etaj, unde a stat mai bine de trei ore. Prezenta lui nu a putut fi explicata de nici unul dintre liderii PSD. Cei mai multi dintre ei au declarat chiar ca nu stiu nici macar ca acesta se afla in sediul partidului.

Enigma nu a fost dezlegata total nici chiar de cel in cauza. La iesirea din sediul PSD, Corneliu Iacobov nu a vrut sa precizeze cu cine s-a intalnit si in ce problema. "Eu sunt membru de partid si am venit la partid", a spus Iacobov.

Presedintele PSD, Adrian Nastase, a spus ca nu a stiut ca Iacobov a venit la partid si nici nu stie daca mai este membru al PSD. "Problema pentru Iacobov este ca el sa prezinte in justitie argumentele pe care le are la niste invinuiri, care inteleg ca sunt concrete", a adaugat Nastase.

Intrebat daca PSD il va apara pe Iacobov la fel cum a procedat si cu Gabriel Bivolaru, Nastase a precizat ca, in cazul Bivolaru, grupurile parlamentare ale PSD au mers la Parchet pentru ca acesta sa-si vada dosarul pe care nu l-a vazut de un an si jumatate.

Nici Ion Iliescu nu-l vazuse la fata pe Iacobov. La insistentele jurnalistilor, el a raspuns retoric: "Va intrebati cand Patriciu merge prin sediile PNL?".

Miron Mitrea a fost printre putinii care au recunoscut ca prezenta lui Iacobov la PSD da o imagine proasta partidului.

Ca la un duhovnic

Sigurul care a recunoscut ca a stat de vorba cu Iacobov a fost vicepresedintele PSD, Viorel Hrebenciuc. El a declarat ca s-a intalnit un sfert de ora cu Iacobov. Acesta din urma ar fi vrut sa-si lamureasca o dilema: "daca atacul la adresa sa este politic sau nu".