Tehnicianul Gheorghe Hagi a cerut scuze conducerii clubului Galatasaray pentru declaratiile pe care le-a facut, luni, in cadrul conferintei de presa organizate la baza de antrenament din cartierul Florya din Istanbul, informeaza ajansspor.com.

Hagi a avut, luni seara, o intrevedere de aproximativ sase ore cu membrii consiliului de conducere al clubului, la sediul gruparii, situat in cartierul Mecidiyekoy.

"Am sustinut o conferinta de presa in aceasta dimineata (n.r. – luni dimineata), dar am venit aici ca sa discut despre viitorul echipei Galatasaray. Dupa aceasta sedinta de lunga durata sint convins ca vom fi mai puternici. Plecam cu totii de aici cu rezultate pozitive. Le cer scuze presedintelui clubului si membrilor consiliului de conducere pentru ca i-am suparat prin declaratiile mele.

Insa dupa cum am spus inca din prima mea zi aici, singurul nostru scop este sa ne continuam lupta in campionat si sa cistigam titlul la finalul sezonului. Toate eforturile noastre vor fi focalizate in directia cistigarii titlului. In familie se mai intimpla astfel de lucruri, insa cu totii muncim pentru binele clubului Galatasaray”, a declarat tehnicianul roman.

Potrivit site-ului ajansspor.com, conducerea clubului a decis ca Gheorghe Hagi sa ramina in functia de antrenor principal, in urma sedintei de la sediul gruparii.

Vicepresedintele clubului turc, Turgay Kiran, a declarat ca initial Hagi a fost convocat de conducerea gruparii pentru a discuta despre chestiuni legate de echipa. "La conferinta de presa unele lucruri au fost intelese gresit. Hagi a recunoscut ca a gresit si si-a cerut scuze de la consiliul de conducere si de la presedinte.

Ne continuam colaborarea cu Hagi, in vederea mentinerii pe drumul pentru cistigarea titlului”, a spus Kiran.

Gheorghe Hagi si Turgay Kiran au facut aceste declaratii intr-un moment in care sedinta inca nu se incheiase. Kiran le-a spus jurnalistilor ca nu mai este nevoie sa astepte afara, in fata sediului clubului, deoarece in continuarea sedintei va fi dezbatuta problema transferurilor. Hagi nu a ramas la sedinta in continuare, el parasind sediul clubului.

Un alt vicepresedinte al gruparii din Istanbul, Ergun Gursoy, a admis ca Hagi a avut dreptate in unele dintre declaratiile facute la conferinta de presa. "Acestea sint insa lucruri care trebuie sa fie discutate in familie. Hagi este copilul nostru. Nu exista nici o problema”, a precizat Gursoy, care a adaugat ca Gheorghe Hagi nu a pierdut niciodata sustinerea conducerii clubului.

Cotidianul Hurriyet relateaza ce a facut conducerea clubului Galatasaray de la conferinta de presa a lui Hagi si pina cind tehnicianul si-a cerut scuze. Jurnalul a scris ca, imediat dupa conferinta de presa, presedintele clubului, Ozhan Canaydin, s-a intilnit cu vicepresedintele gruparii, Ergun Gursoy, si impreuna au facut o analiza a situatiei create.

Cei doi l-au chemat apoi si pe Hagi, caruia i-au cerut sa isi justifice afirmatiile. "Dupa intilnirea Canaydin-Gursoy-Hagi, la ora 17.15, a inceput sedinta consiliului de conducere. Unii oficiali au cerut, in sedinta, ca Hagi sa fie demis imediat. Vicepresedintele Turgay Kiran a propus chiar ca Rasit Cetiner sa fie adus ca antrenor principal, iar Can Cobanoglu ca director sportiv.

Apoi, un grup de oficiali l-a propus pe Bulent Under ca antrenor. Ambele propuneri au fost insa refuzate de Ozhan Canaydin”, scrie Hurriyet.

Cotidianul turc mentioneaza ca Ozhan Canaydin le-a cerut lui Ergun Gursoy si Fatih Goksen, aflati in fruntea grupului ce dorea demiterea lui Hagi, sa discute cu el separat, in alta camera decit cea in care avea loc sedinta. Canaydin le-a spus celor doi sa fie intelegatori. "Daca renuntam acum la Hagi s-ar crea un haos. Atit el, cit si voi veti ramine in functiile voastre. Nu demisioneaza nimeni.

Asa este cel mai bine pentru Galatasaray”, a precizat presedintele gruparii.

Ulterior, la sedinta a fost chemat si Hagi, care si-a cerut scuze. "S-a inteles gresit ce am spus astazi. Imi pare rau ca v-am suparat. Eu am vrut sa explic doar situatia grea in care ma aflu”, le-a spus tehnicianul roman oficialilor clubului. Sedinta s-a incheiat la miezul noptii.

Jurnalul Milliyet reda conferinta de presa sustinuta de Hagi si ceea se s-a intimplat ulterior, la sedinta consiliului de conducere, sub titlul "Teatru". "La clubul Galatasaray, care are 100 de ani, a fost pusa in scena, ieri, o piesa de teatru cu doua acte: dimineata razboi, seara pace", se mentioneaza in Milliyet.

Cotidianul Sabah scrie ca Ozhan Canaydin i-a cerut lui Hagi, in sedinta de la club, sa nu il mai foloseasca pe mijlocasul Ovidiu Petre in meciurile pe care Galatasaray le va disputa pina la sfirsitul acestui sezon.

Jurnalul turc mentioneaza ca, in timpul sedintei, a avut loc un conflict intre doua grupuri de suporteri, in fata sediului clubului. "Un grup de suporteri a venit, in timpul sedintei, in fata sediului clubului, si a inceput sa scandeze sloganuri in favoarea lui Hagi. Grupul a strigat: «I love you, Hagi» si i-a aratat astfel conducerii clubului ca il sustine pe antrenorul roman.

La scurt timp, un altgrup s-a apropiat si a inceput sa ii bata pe cei care scandau in favoarea lui Hagi”, noteaza Sabah, care considera ciudat faptul ca acest al doilea grup a venit la zece minute dupa ce Ergun Gursoy s-a apropiat de fereastra, a vazut suporterii de afara si a sunat pe cineva de pe telefonul mobil.

Hagi a criticat, luni, intr-o conferinta de presa, conducerea gruparii Galatasaray, acuzindu-i pe oficialii turci ca se amesteca in pregatirea echipei si ca nu il sprijina in realizarea transferurilor dorite de el.