articol preluat din Gardianul

Liderii PD din conducerea Aliantei D.A. au criticat modalitatea prin care Ludovic Orban isi promoveaza candidatura la Primaria Capitalei, sustin surse democrate, informeaza Mediafax.

Democratii sunt nemultumiti de faptul ca Orban a declansat o campanie publicitara proprie si o campanie de strangere de semnaturi, folosind inclusiv insemnele Aliantei PNL-PD, desi el nu a fost desemnat candidat la Primaria Capitalei.

Potrivit PD, Orban a incalcat, in acest fel, protocolul de functionare al Aliantei, care stipuleaza ca desemnarea candidatului comun la Primaria Capitalei are loc in urma unui sondaj de opinie.

Trebuie sa respectam protocolul si sa luam o decizie comuna. Nu este corect cum a procedat Ludovic Orban, au precizat surse din Alianta. PD ar urma sa-l lanseze, oficial, astazi, pe vicepremierul Adriean Videanu in competitia interna din cadrul Aliantei pentru candidatura la Primaria Capitalei.

Sondajul de opinie in urma caruia va fi stabilit candidatul comun al Aliantei va fi realizat, in perioada 31 ianuarie-3 februarie, la nivelul Bucurestiului, de institutele CURS si CSOP. Problema urmeaza sa fie dezbatuta si cu premierul Calin Popescu Tariceanu.

Gardianul