Ce sanse mai are astazi muzica clasica? Si cand ati ascultat ultima data o melodie interpretata la violoncel? Exista totusi ceva ne dovedeste ca mai sunt oameni pasionati de aceste valori. Altfel nu ar fi existat Cellissimo, un cvartet de violoncelisti. Altfel nu ar fi existat nici albumul lor, „Classical Pieces Played on 4 Cellos”.

Casa de editura care crede in ei este Humanitas, iar albumul de care vorbeam a aparut la Humanitas Multimedia.

Marian Cazacu, Razvan Suma, Olga Manescu si Alexandra Gutu interpreteaza piese compuse de Albinoni, Dvorak, Debussy, Piazzolla, de Swert, Mercadante. Cum si e unde au inceput? Cu mai bine de zece ani in urma, Marian Cazacu a reunit un grup de doisprezece violoncelisti intr-un spectacol extraordinar, sustinut ca un semn de omagiu pentru maestrul Serafim Antropov.

A fost o idee apreciata de audienta si de critica. Practic, de aici pana la infiintarea cvartetului a mai fost doar un pas. Cellissimo a realizat inregistrari si emisiuni de radio si televiziune, precum si un DVD pentru o casa de discuri din S.U.A. si a participat la festivaluri de prestigiu din Italia, Portugalia, Franta, Spania, Germania, China, Hong Kong, Macao, Singapore, Turcia.

Trebuie subliniat faptul ca fiecare dintre membri desfasoara o activitate solistica intensa in Europa, S.U.A. si Asia, fiind, de altfel, laureati la numeroase concursuri internationale de renume.