Reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD de ieri, de la Palatul Parlamentului, a marcat o premiera: frictiunile intre sustinatorii lui Adrian Nastase si cei ai lui Ion Iliescu au fost suspendate pentru moment, toate energiile negative acumulate in partid fiind orientate catre Victor Ponta.

“Micul Titulescu” a incasat bobirnace pentru ca a ignorat decizia Delegatiei Permanente, care a stabilit ca toate disputele legate de restructurarea PSD sa se consume doar in interiorul partidului.

Surse participante la reuniunea de ieri ne-au declarat ca lui Ponta i s-a reprosat in special ultima iesire in presa, in care si-a dat cu parerea despre aliantele PSD si vinatoarea lui Nastase si s-a autopropus pentru functia de secretar general.

Colegii i-au reamintit tinarului Ponta ca postul pe care il vizeaza la partid este unul in care trebuie sa fii ales, nu “unul pe care sa-l obtii dind declaratii presei”. Presedintele PSD, Adrian Nastase, a prezentat colegilor directiile de actiune viitoare, in planul reconstructiei partidului, dar si in ceea ce priveste comportamentul in opozitie al PSD.

Senatorul Ion Iliescu a pledat si el pentru reconstructie, dar folosind alte nuante. El a socat audienta declarind ca este gata sa faca “pasul inapoi”, daca interesele partidului o cer. Ion Iliescu a plecat inainte de finalul reuniunii, anuntind ca trebuie sa onoreze o invitatie a lui Florin Piersic.

Miron Mitrea, care pina acum parea sa incerce o a treia cale intre Nastase si Iliescu, a spus, intrebat de ziaristi despre comentariile lui Ion Iliescu legate de viitorul lui Corneliu Iacobov: “Eu sint de acord in general cu opinia domnului Iliescu in aceasta perioada”. Ion Iliescu spusese ca Iacobov reprezinta “o pata pe obrazul PSD”.