Articol preluat din Cotidianul, George Lacatus

Toate drumurile nationale din Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei au fost acoperite ieri de zapada. Din cauza viscolului puternic, citeva drumuri nationale au fost inchise temporar circulatiei. Meteorologii au anuntat ca in urmatoarele zile vremea nu se va imbunatati. Daca iesiti la drum, echipati-va masinile corespunzator!

Toata tara a fost acoperita, weekend-ul trecut, de zapada. Cele mai afectate zone au fost Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei. Comandamentul Central de Iarna (CCI) din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului a anuntat ieri ca traficul pe citeva drumuri nationale a fost inchis temporar, din cauza viscolului puternic.

A fost suspendata circulatia pe DN 22, intre Amara si Balta Alba, pe sectoarele de drum DN 2B (Buzau-Braila) si DN 2C (Costesti-Slobozia), DN 2 (Urziceni-Rimnicu Sarat). Pentru DN 2 se recomanda varianta de ocolire Bucuresti - Ploiesti (DN 1) – Buzau (DN 1B).

De asemenea, circulatia pe Autostrada Soarelui, intre localitatile Lehliu si Drajna, a fost inchisa temporar, iar conducatorii auto sint sfatuiti sa circule pe varianta ocolitoare Lehliu-Drajna-Fetesti (DN 3A).

Echipati-va masinile cu lanturi si cauciucuri de iarna

Meteorologii au prognozat pentru urmatoarele zile caderi masive de zapada si viscol. Directia Politie Rutiera le recomanda soferilor care conduc autovehicule mai grele de 3,5 t pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei sa renunte la deplasarile pe distante lungi. Daca totusi va incumetati sa plecati la drum, trebuie sa va echipati masinile cu lanturi antiderapante si cauciucuri de iarna.

Trebuie sa aveti asupra dumneavoastra lopata si nisip, iar instalatia de dezaburire-climatizare si sistemul de iluminare-semnalizare sa functioneze perfect. Nu bruscati comenzile autovehiculului si folositi doar frina de motor.

La 021 212.60.70 aflati starea drumurilor

Inainte de a pleca la drum, puteti afla mai multe informatii despre starea drumurilor nationale si restrictiile de circulatie sunind la dispeceratul CCI, la numerele de telefon: 021 315.75.66, 021 212.60.70 sau accesind site-ul www.mt.ro. Reprezentantii CCI le recomanda soferilor sa conduca preventiv si sa circule cu viteza adecvata conditiilor meteo.

Porturile si aeroporturile, inchise

Din cauza zapezii si a viscolului puternic, porturile Constanta Sud, Mangalia si Midia au fost inchise navigatiei. De asemenea, majoritatea aeroporturilor din tara au fost inchise traficului aerian. Peste tot actioneaza utilaje pentru deszapezirea pistelor.

Cotidianul - 31 ianuarie 2005