Ion Iliescu a afirmat, ieri, ca atat Adrian Nastase cat si ceilalti reprezentanti PSD sunt oamenii lui. "Nastase este omul meu, ca eu l-am adus in partid si tot eu l-am propulsat. Deci, toti sunt intr-un fel oamenii mei si am o oarecare raspundere pentru ei. Cu aceeasi raspundere ma voi angaja sa innoiesc partidul cu oameni care sa aduca un aer proaspat", a precizat Iliescu.

El a tinut sa precizeze ca nu are conflicte cu nimeni din partid, motiv pentru care "nu este cazul sa asteptati sange". Intrebat daca agreaza ideea unui tandem Iliescu-Nastase pentru conducerea PSD, fostul presedinte a raspuns: "Nu mergem numai pe un tandem Iliescu-Nastase, ci pe o echipa care sa lucreze solidar".

Nu vreau sa fiu presedinte onorific!

El a sustinut ca nu doreste sa fie presedinte onorific al partidului, dar nu a comentat varianta de presedinte fondator. "Congresul va decide daca voi fi eu presedintele PSD. Dar nu vreau sa fiu presedinte onorific. Desi am 75 de ani, am inca vigoarea de la 45 de ani. Puteti sa ma incercati!", a subliniat Iliescu.

Senatorul a recunoscut ca "PSD a trecut printr-un soc", nefiind "usor sa pierzi niste alegeri si sa treci de la guvernare in Opozitie". "Dar eu am cautat sa construim un cadru linistit, lucid ca sa putem face o analiza de fond. Eu dau o atentie deosebita perioadei adunarilor generale cu toti membrii de partid unde trebuie sa ascultam fiecare parere", a explicat Iliescu.

In ceea ce priveste faptul ca sunt anumite voci in partid care cer unor reprezentanti sa faca "un pas inapoi", Iliescu a spus ca acest lucru "decurge de la sine". "Congresul va decide o selectie a oamenilor in partid. Nu eu cu Nastase decidem aceste chestiuni! Nu punem pe tabla de sah cine e si cine nu e! Asta trebuie sa rezulte dintr-o optiune a partidului.

Procesul de selectie va merge de acum de jos in sus, si nu se sus in jos", a sustinut senatorul. El a mai aratat ca sefii de organizatii cu rezultate reprezentative se vor regasi in viitoare structura a partidului.

"Continuam impreuna, spre disperarea altora!"

Intrebat daca este "omul lui Iliescu", presedintele PSD ne-a raspuns: "Este foarte adevarat! Eu cred ca si domnul Iliescu in mare masura, considera ca face parte dintr-o echipa cu mine. Suntem o echipa de 15 ani si vom continua impreuna spre disperarea unora care transmit diverse zvonuri pe piata". "Eu am vigoarea unui om de 35 de ani.

Trebuie sa recunosc faptul ca este absolut formidabila vitalitatea dansului si sunt convins ca a admirat la randul sau eforturile pe care eu le-am facut in perioada in care am fost la guvernare si cand am lucrat 12-14 ore pe zi, ceea ce inseamna ca amandoi avem o vitalitate deosebita si justifica faptul ca vom fi o echipa foarte puternica in fruntea PSD", a aratat Nastase, referindu-se la

declarantia precedenta a lui Iliescu. El a marturisit ca a discutat ieri cu acesta despre viitorul PSD, ambii considerand ca "in afara de experienta si vitalitatea nostra, trebuie sa adaugam oameni noi echipei de conducere".

Nu candidez impotriva lui Iliescu!

Surse din partid ne-au marturisit ca in cadrul intalnirii de ieri Iliescu si Nastase au batut palma pentru formula tandem-ului. "Cred ca cea mai potrivita optiune este cea a unui tandem Iliescu-Nastase. Mi se pare cea mai potrivita si este agreata si de domnul Iliescu. Nu am vorbit insa despre functii. Impotriva lui Ion Iliescu nu voi candida.

Insa in masura in care vom putea forma acest tandem, cred ca este cea mai buna alegere pentru conducerea partidului", a subliniat Nastase. El a mai spus ca ar fi foarte bine ca nici unul dintre ei sa nu mai aplece urechea la diferitele zvonuri rautacioase din partid.

"Trebuie sa recunoastem ca si eu si Ion Iliescu avem calitati si defecte, dar cel mai important este sa asiguram o diviziune a muncii intre noi si fiecare sa se ocupe de problemele pe care le poate gestiona cel mai bine", a explicat Nastase. El a aratat ca se va putea ocupa de zona de monitorizare a Guvernului, avand experienta celor 4 ani in cadrul Executivului.

Mitrea si D.I.P. nu-l vor pe Nastase

Doi lideri de seama ai partidului, Miron Mitrea si Dan Ioan Popescu s-au aratat fermi in a-l sustine pe Ion Iliescu pentru conducerea PSD. Astfel, liderul organizatiei PSD Bucuresti a declarat ca este convins de faptul ca fostul sef al statului este cel care poate conduce PSD. "Pe Ion Iliescu il vad presedintele partidului.

Formula de tandem nu este una buna, dar de acceptat vom accepta orice decide Congresul. Parerea mea personala este insa, ca formulele simple sunt cele care duc la rezultatele cele mai bune", a sustinut la randul sau, Miron Mitrea.