Un autotractor incarcat cu aproximativ 20 de tone de azotat de amoniu, distrus in urma unui accident rutier soldat cu moartea conducatorului auto, in Colonesti-Olt, luni noaptea, a fost scos de urgenta din localitate, de catre fortele de interventie, din cauza pericolului sporit de explozie.

Potrivit unor surse din Politie, in jurul orei 22,30, Marian Riza (38 ani), din Craiova, conducea un autotractor marca Volvo, apartinind Ionomi SRL Craiova, care tracta o remorca, transportind 400 de saci de azotat de amoniu.

Dupa ce a intrat in comuna Colonesti, din judetul Olt, din cauza neatentiei sau pentru ca a adormit la volan, soferul a intrat pe contrasens si a lovit un autotractor marca Mercedes, condus regulamentar din sens opus, de catre Vasile Cimpean (37 de ani), din localitatea Satu Lung, judetul Maramures.

Impactul s-a soldat cu moartea lui Rizea si avarierea grava a celor doua autovehicule.

In scurt timp, la fata locului au sosit echipaje ale pompierilor, politie si serviciului de ambulanta. Desi rezervoarele de motorina ale masinilor nu s-au spart si doar citiva saci s-au rupt, pentru a evita orice pericol, autotractorul a fost scos in afara localitatii, la aproximativ patru kilometri. Pompierii au indepartat apoi, cu jeturi de apa, azotatul cazut pe sosea.

Primele investigatii au scos la iveala faptul ca soferul craiovean nu avea dreptul sa faca transport de substante periculoase. De asemenea, in cabina autotractorului nu au fost gasite documente care sa dovedeasca legalitatea transportului.