Ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele Traian Basescu a prezentat un fax prin care un cotidian central si firma care il editeaza il somau pe presedintele tarii sa raspunda daca este sau nu santajat de un grup mafiot format in jurul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu.

Basescu, citind din fax, a spus ca i se cere sa raspunda daca a primit trei milioane de dolari de la acest grup si daca a promis sa-l protejeze pe timpul mandatului sau. Basescu a raspuns direct, spunand ca nu cedeaza nici unui santaj si stie ca autorul faxului, la randul sau, se lauda in Bucuresti ca scapa de puscarie pentru ca a batut palma cu actualul presedinte al tarii.

Din surse autorizate, stim ca ziarul si firma din fax sunt "Curentul" si "Dramiral Media Group", administrate de Mihai Iacob, recent pus sub invinuire in dosarul RAFO. Acesta, vazand ca un dosar, pe care il credea uitat dupa trei ani, este redeschis, s-a speriat.

Cea mai buna dovada este faptul ca, in noaptea de miercuri spre joi, printr-o campanie de presa, a incercat sa forteze arestarea a doi oameni de ordine ai lui SOV, care ar fi talharit un fotoreporter de la "Curentul", dar anchetatorii au refuzat sa emita mandate.