Presedintele Traian Basescu si-a reluat ieri avertismentele catre grupurile de tip mafiot, administrativ si clientelar, transmitandu-le acestora ca nu vor beneficia de protectia sefului statului, ci seful statului se va ocupa de distrugerea lor. Basescu a relatat o intamplare petrecuta miecuri, in care s-a folosit abuziv numele presedintelui Romaniei.

Presedintele a relatat ca a primit o scrisoare de la directorul unui cotidian, pe care nu a dorit sa il nominalizeze, care si-a permis sa il someze sa ii raspuna la o intrebare pentru ca avea de scris un material de maxima importanta.

"Nu va fi liber daca a incalcat legea"

Directorul cotidianului respectiv ii cerea imperativ presedintelui sa confirme daca: "grupurile de tip mafiot ale lui Vantu", care sustin ca i-au dat lui Basescu 3 milioane de dolari ca sa aiba liniste, sau daca "grupul de tip mafiot Baneasa (se referea la Bitner-Petrache)" i-au dat si ei sume de bani pentru a avea liniste.

"Il atentionez pe semnatar ca si el a umplut orasul ca este liber, pentru ca s-a inteles cu Basescu. Va garantez ca nici unul nu se va intelege cu Basescu si nu va fi liber daca a incalcat legea. Este o alta utilizare abuziva a numelui presedintelui Romaniei", a declarat ferm presedintele.

In imaginile de televiziune s-a vazut, insa, ca sigla de pe hartia pe care o tinea in mana Basescu era a cotidianului "Curentul", iar disensiunile dintre directorul si patronul ziarului Mihai Iacob (foto) si Sorin Ovidiu Vantu sunt de notorietate.

Seful statului le-a cerut jurnalistilor si institutiilor de presa pe care acestia le reprezinta ca ori de cate ori structuri de tip mafiot utilizeaza numele sau sa fie intrebat, promitand ca va fi foarte deschis.

El a adaugat: "Va mai pot spune, in acelasi timp, ca preocuparile mele sunt cu totul altele decat cele pe care le presupun grupuri de tip mafiot pe care, sincer va spun, vreau sa le distrug, si nu sa le protejez, grupuri de interese, grupuri administrative, grupuri de oameni politici. Nu ma intereseaza, am cu totul altceva de facut".