articol preluat din Gardianul

Presedintele PD, Emil Boc, a declarat, ieri, referitor la grupul "celor trei" ca s-a luat decizia de sanctionare, in unanimitate de voturi, a lui Cozmin Gusa, Aurelian Pavelescu si Lavinia Sandru. Prima masura luata impotriva lor va fi retragerea sprijinului politic din partea PD.

Liderii de la "centru" au recomandat filialelor locale din care fac parte cei trei excluderea lor din organizatiile respective tocmai pentru ca aceasta decizie nu poate fi luata doar de Biroul Permanent National. Boc a precizat ca "intre prietenie si statut, alegem statutul".

Pe de alta parte, Emil Boc a subliniat: "Cei trei nu mai reprezinta sub nici o forma PD. Un gest moral din partea lor ar fi sa-si dea demisia din functiile de deputati, Alianta nu va avea de suferit.

Oricum viitorul Aliantei nu sta in Gusa, Pavelescu sau Sandru".

Nistoran, impotriva lui Gusa

La randul lui, Liviu Nistoran, presedintele Organizatiei de Tineret a PD, a subliniat ca ce a intreprins Gusa este incorect si de accea a dorit ca aceasta decizie sa fie luata si la initiativa tinerilor.

"Prin mult mediatizata «scrisoare deschisa» trimisa de Lavinia Sandru presei, au fost aduse grave prejudicii tocmai politicienilor tineri din partid pentru ca ei au fost cei care au semnat scrisoarea transformata intr-un mod marsav de catre Sandru", a accentuat Nistoran.

Roberta Anastase, al carei nume s-a vehiculat ca fiind propusa pentru sanctionare, a declarat ca nu s-a pus niciodata problema sanctionarii ei si nici a altor persoane in afara de cei trei.

«Tariceanu, un manechin»

Cozmin Gusa l-a acuzat pe Boc ca are limbajul folosit inainte de 1989 cand prin articolele din "Scanteia" ridica osanale conducatorilor.

De asemenea, Gusa a precizat ca "Initiativa 2003" nu se va transforma in partid politic, ci va ramane o organizatie civica, care va monitoriza excesele totalitare ale unor politicieni.

Pe de alta parte, renegatul Gusa a subliniat ca Tariceanu a fost doar un manechin, iar Basescu trebuie sa fie un fel de Atatyurk, si nu un Lucasenko, adaugand ca nu-si va da demisia din functia de deputat.

Gardianul - 10 februarie 2005