Presedintele Traian Basescu renunta la casa cumparata de la Primarie, insa va cere alta, de la RA-APPS. El sustine ca SPP nu ii poate garanta securitatea in locuinta pe care o are pe DN 1.

Primul lucru pe care il va face presedintele la intoarcerea din Rusia va fi sa renunte la casa cumparata de la Primarie.

„Voi cere AFI anularea contractului de vinzare-cumparare, intrucit in acest moment sint in situatia de a cere de la RA-APPS o locuinta de serviciu, deoarece locuinta din Mihaileanu, ca de altfel si cea din DN 1 nu sint proprii pentru masurile de siguranta care se iau de regula pentru presedintele Romaniei“, a subliniat Basescu, citat de Mediafax.

Dezvaluirile presei privind situatia locativa a presedintelui Basescu au atras, cum era de asteptat, reactii politice. Senatorul PSD Antonie Iorgovan a anuntat ieri ca va depune la Parchetul General, in numele partidului, un denunt pentru fals, uz de fals si abuz in serviciu impotriva „cetateanului Traian Basescu“.

Potrivit lui Iorgovan, Basescu a comis un fals in momentul in care a cerut cumpararea unei locuinte, declarind ca nu a avut sau nu a vindut vreo locuinta dupa 1 ianuarie 1990.

PSD va propune infiintarea unei comisii mixte de ancheta a celor doua Camere ale Parlamentului, care sa cerceteze situatia imobiliara a presedintelui Traian Basescu, a declarat ieri viceliderul grupului deputatilor PSD, Valeriu Zgonea.

Pentru infiintarea comisiei este nevoie de semnaturile a o treime din numarul total al senatorilor si din cel al deputatilor, care pot fi adunate de la parlamentarii PSD. Formarea comisiei trebuie, insa, votata de majoritatea celor doua Camere ale Parlamentului. De stringerea semnaturilor se va ocupa deputatul PSD Eugen Nicolicea, chestor al Camerei.