articol preluat din Libertatea

Presedintele PSD Adrian Nastase a pornit intr-un turneu prin tara pentru a lua pulsul filialelor inainte de marele congres pentru alegerea conducerii partidului din aprilie. Prima escala: Transilvania. Ajuns la Cluj, seful PSD a primit reprosuri pentru ca nu a sustinut proiectul de reforma a partidului propus de 14 organizatii social democrate din Ardeal.

Nastase a promis ca va extrage din documentul cu pricina o serie de idei principale care sa figureze in statutul PSD. El s-a scuzat ca nu a sustinut documentul reformator, aratand ca i-ar fi fost simpul sa dea impresia ca este "super-marele reformator al partidului" si sa se aseze in fruntea unui "grup de haiduci", dar ca trebuie pastrata legatura cu "grosul trupelor" pesediste.

La Cluj, Nastase a anuntat ca incearca sa il convinga pe Ioan Rus, fostul ministru de interne, sa candideze pentru functia de secretar general al PSD, deoarece "ar fi o formula foarte buna". De asemenea, Adrian Nastase a primit in plin si reprosurile filialelor transilvanene cu privire la candidatura la Primaria Capitalei a controversatului Marian Vanghelie (foto).

Apreciind comentariile ardelenilor ca semnale ce trebuie tratate "cu maxima atentie", Nastase a anuntat ca Delegatia Permanenta a PSD va lua in discutie candidatura primarului "care este", desi responsabilitatea acestei desemnari apartine organizatiei PSD Bucuresti.

"Va trebui sa fim foarte atenti cu aceasta candidatura, pentru ca Primaria Generala poate sa fie o trambulina pentru un viitor presedinte al Romaniei", a aratat Nastase.

Articol de: Camelia Stefan