articol preluat din Cotidianul

Candidatura lui Vanghelie la Primaria Capitalei arata cit de profunda este reforma PSD.

Adrian Nasase credea, ieri, ca PSD ar trebui sa se mai gindeasca in ceea ce priveste candidatura lui Marian Vanghelie la Primaria Bucurestiului. Motivind ca a primit semnale negative in decursul vizitei in Transilvania, referitoare la aceasta nominalizare. De parca era greu de anticipat care aveau sa fie reactiile.

Mai ales ca a existat un moment in care Vanghelie a zburat dintre social-democrati pentru a fi primit inapoi cu bratele deschise. Bineinteles ca nu pentru farmecul sau personal, ci pentru Primaria sectorului 5, a doua pata de culoare intre sectoarele portocalii ale Capitalei.

La vremea aceea, Marian Vanghelie era cercetat de PNA si avea de dat socoteala pentru multe sute de miliarde cheltuite din bugetul celei mai sarace zone a Bucurestiului. Totusi, el a fost admis din nou in PSD, intarindu-se imaginea de partid al „personajelor controversate“. Explicatia gasita a fost una deja clasica pentru orice problema a PSD: Vanghelie a avut o relatie proasta cu presa.

Acum, pe Vanghelie nu-l mai cerceteaza nimeni, nici macar ziarele nu-i mai acorda la fel de multa atentie. Controversele in jurul sau ramin. Iar despre PSD se spune ca trece printr-un proces de reforma.

Invizibila, in conditiile in care Vanghelie candideaza la Primarie, iar conducerea partidului nu a priceput ca, dincolo de aceste controverse, jigneste electoratul bucurestean gasind solutia Marean. Care poate fi considerata de compromis. Partidul.

Costin Ilie, Cotidianul