Antrenorul italian Claudio Ranieri a fost demis vineri de Consiliul de administratie a clubului Valencia, ca urmare a eliminarii surprinzatoare de catre Steaua Bucuresti in 16-imile Cupei UEFA.

Ranieri, la al doilea periplu la clubul spaniol, a rezistat in post doar 8 luni. ''Am decis sa-l inlocuim pe Claudio Ranieri din postul de director sportiv si antrenor al clubului de fotbal Valencia.

Noi am inteles si el, de asemenea, a inteles ca rezultatele clubului din ultimele saptamani nu au fost corespunzatoare si au avut ca efect indepartarea nostra de obiectivele fixate de comun acord inainte de startul sezonului'', a declarat presedintele clubului Juan Bautista Soler pe Mestalla.

Noul antrenor al echipei a fost numit Antonio Lopez, fostul secund al tehnicianului Rafa Benitez, care anul trecut a castigat cu Valencia titlul Spaniei si Cupa UEFA.

Infrangerea din meciul cu Steaua si eliminarea din Cupa UEFA au decis soarta lui Ranieri, care atarna de un fir de ata dupa 6 meciuri fara victorie in campionat, ce au aruncat echipa de pe locul 3 pe 6.

Rompres, 25 feb 2005