Ion Iliescu il tine in sah pe Adrian Nastase in ceea ce priveste functia de presedinte executiv. Fostul presedinte al Romaniei a refuzat ieri sa precizeze clar daca sustine sau nu introducerea, in viitorul statut al PSD, a acestei functii la care Nastase si-a anuntat deja candidatura.

Ion Iliescu s-a limitat doar la a preciza ca toate propunerile de modificare a statutului PSD vor fi discutate la sedinta Biroului Executiv Central, programat pentru 9 martie a.c. “Voi vreti alb sau negru, da sau nu. Nu asa se rezolva lucrurile”, le-a spus Iliescu ziaristilor care incercau sa obtina un raspuns transant in legatura cu oportunitatea functiei de presedinte executiv.

In opinia fostului sef al statului, modificarile care vor fi aduse statutului partidului reprezinta “un complex de probleme”, ce trebuie analizate impreuna.

Iliescu a adaugat ca, dupa discutarea in BExC, proiectul noului statut va fi trimis filialelor judetene ale partidului, astfel incit la Congres sa fie prezentat “un proiect oarecum definitiv”.

Fostul presedinte a explicat insa ca presedintele executiv poate fi ales la Congres, inainte ca statutul sa fie depus la tribunal. Liderii PSD Bucuresti au sustinut contrariul, fiind la un pas miercuri seara de a propune, in sedinta Conferintei Municipale, ca la Congres sa fie ales doar presedintele partidului. In cele din urma insa propunerea nu a mai fost supusa la vot.