Delegatii la Congresul PNTCD au aprobat sambata cu 8 voturi "impotriva" si 14 abtineri, comasarea prin absorbtie a URR in PNTCD si hotararea privind schimbarea numelui in Partidul Popular Crestin Democrat (PPCD).

Printre cei care s-au opus schimbarii denumirii partidului s-a numarat si fostul ministru al agriculturii, Ioan Muresan, el difuzand chiar si un material in acest sens semnat impreuna cu Ion Varlam.

Ieri, in cea de-a doua zi de congres, cei doi au incercat chiar sa organizeze o conferinta de presa ad-hoc la garderoba Parlamentului, dar nu au reusit sa-si transmita mesajul in totalitate, fiind bruiati de unii participanti la Congres, care i-au invitat sa-si spuna cuvantul la tribuna Congresului.

Numai ca liderul partidului, Gheorghe Ciuhandu, i-a transmis ca nu a fost nominalizat de organizatia Maramures si ca, neavand nici o calitate, nu mai poate lua cuvantul in fata participantilor la Congres. In ciuda acestor disensiuni, Muresan a anuntat ca nu pleaca din partid, dar ca se va informa ce poate sa faca din punct de vedere tehnic si juridic in privinta schimbarii denumirii PNTCD.

Desi liderul de onoare Ion Diaconescu a sustinut schimbarea titulaturii partidului, Nicolae Ionescu-Galbeni a spus ca nu poate vota "pentru".

FUNCTII.

Ca urmare a unificarii PNTCD si URR, Biroul National de Conducere al PPCD arata astfel: Gheorghe Ciuhandu – presedinte, Serban Bubenek – prim-vicepresedinte, Adrian Pop – secretar general, Marian Milut, presedinte CNC si vicepresedinte, Mihai Marinescu, Cosmin Alexandru, Claudiu Cristea, Ion Caramitru, Andrei Dimitriu, Crinu Nicolae Sandru, Viorel Sasca, Zoe Radulescu, Adrian Orza, Serban

Radulescu – toti vicepresedinti. Sase luni de la inregistrarea noului statut la tribunal se va pastra intre paranteze si denumirea PNTCD. Semnul permanent, ca si cel electoral al PPCD este reprezentat de un arc si un ochi. (Gabriela Antoniu)

Jurnalul National - 7 martie 2005