Trei consilieri diplomatici – Lucia Cornelia Lepadatu, Virgil Popescu si Sever Mesca - numiti in functie la finalul anului 2004 si rechemati de la posturi la inceputul acestui an de noua conducere a MAE - au dat in judecata ministerul, a anuntat ministrul Mihai Razvan Ungureanu.

Celor trei, parlamentari PSD in legislatura trecuta, li s-a desfacut contractul de munca cu MAE, pentru ca fusesera numiti pe criterii politice. In aceasta situatie se afla 10 persoane.

Ministrul Mihai Razvan Ungureanu si echipa sa au pus la punct un plan de reforma, care atinge toate domeniile pana in detaliu, de la cele de mare interes pentru opinia publica, precum politica de personal, pana la chestiuni locative si salariale si prin care MAE va arata altfel.

Mihai Razvan Ungureanu a mai spus ca depolitizarea ministerului pe care-l conduce ar putea provoca si mai multe nemultumiri in perioada urmatoare. "Nu am cum sa fiu de acord cu sustinerea la post a unor cetateni romani care au avut destin politic pana in 2004 si care dupa alegeri, neregasindu-se pe liste, au intrat in Ministerul Afacerilor Externe prin dispozitii administrative.

Este necesar ca asemenea situatii sa nu se repete. O mare majoritate a celor care au trecut in felul acesta in serviciul diplomatic extern au fost readusi in tara si li s-a intrerupt contractul de munca. Ministerul Afacerilor Externe s-a trezit brusc dat in judecata pentru motive care noua ne scapa.

Asa ca Ministerul de Externe, incercand sa-si curete randurile si sa fie sobru fata de cariera diplomatica a angajatilor sai, este nevoit sa-si consume energiile in procese", declara ministrul Mihai Razvan Ungureanu.