O parte a redactorilor de la cotidianul „Pro Sport" a anuntat ca demisioneaza, urmind sa fondeze un nou ziar, „Sport total". Alti 20 vor renegocierea salariilor. Cristian Topescu, director la publicatia patronata de Ringier, sustine ca „dracul nu e atit de negru".

Dupa scandalul de la „Evenimentul zilei", prezent in toate monitorizarile internationale referitoare la mass-media din Romania, trustul Ringier are din nou probleme. 20 de redactori de la ziarul „Pro Sport" au anuntat ieri ca vor demisiona, urmind sa se transfere la un nou cotidian de sport, alti 20 solicitind renegocieri salariale pentru a compara ofertele.

Acesta se va intitula „Sport total" si va aparea pe piata in doua luni, printre finantatori numarindu-se Nicolae Bara, director la Frigotehnica, si Aurel Munteanu, fost fotbalist la Sportul Studentesc. Directorul noii publicatii va fi Andi Vilara, iar redactor-sef Marius Mitran.

Este cea de-a doua experienta nefericita in relatia Ringier cu presa sportiva, dupa ce redactorii aflati in prezent la „Gazeta Sporturilor" au demisionat in bloc de la „Pro Sport" din cauza neintelegerilor cu patronatul, mutindu-se ulterior la cotidianul patronat de Dan Voiculescu.

„Nu este dracul atit de negru. Turbulente exista in fiecare redactie, astfel ca, daca ar fi sa fac o comparatie cu fotbalul, exista ziaristi sportivi care schimba echipa in acelasi sezon. Se exagereaza mult cu privire la situatia de la „Pro Sport", daca vor exista cu adevarat probleme, atunci trustul la care lucrez va face cu siguranta anunturi oficiale.

Pina atunci, exista doar niste zvonuri amplificate de oameni care nu ne vor binele", ne-a declarat Cristian Topescu, director la „Pro Sport".