Redactorul-sef al cotidianului Adevarul, Cristian Tudor Popescu, si cei trei redactori-sefi adjuncti, Adrian Ursu, Bogdan Chirieac si Lelia Munteanu, si-au anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, demisia de la ziar. "Pentru ca am fost inlocuiti din Consiliul de Administratie ne vom da demisiile.

Consiliul de Administratie va primi demisiile noastre, ale celor patru, in cursul zilei de maine (n.r. - marti)", a declarat C.T. Popescu. "Decizia ca noi sa fim inlocuiti nu a fost justa pentru ca raportul cenzorilor a fost bun, am avut un profit de un milion de euro", a adaugat Popescu.

"Nu mai raman deoarece in acest caz ziarul este doar o sursa de bani, iar noi patru am format acest ziar si e normal sa facem parte din Consiliul de Administratie", a mai spus jurnalistul. "Un alt motiv pentru care plecam este decizia de a nu se oferi nici un beneficiu angajatilor, pentru ca banii s-au impartit pe dividende", a mai spus C.T. Popescu.

El a anuntat ca, impreuna cu cei trei fosti redactori-sefi adjuncti, va face un nou ziar, care va aparea pe piata in circa trei luni. Consiliul de Administratie al societatii Adevarul a fost revocat, ieri, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, in locul acestuia fiind numit un altul, fara membrii Consiliului Director.

Consiliul de Administratie era format din Anna Maria Tinu si cei patru jurnalisti. Dupa sedinta de luni, Consiliul de Administratie este format din Anna Maria Tinu, doi consilieri bancari, avocatul societatii Adevarul si Adrian Buga - directorul societatii.