Cristian Tudor Popescu, Lelia Munteanu, Adrian Ursu si Bogdan Chirieac si-au dat demisia de la ziarul "Adevarul", urmand ca gestul lor sa fie urmat astazi de majoritatea covarsitoare a redactorilor. Anna Maria Tinu si-a impus, ca actionar majoritar, toate punctele de vedere.

In consecinta, la AGA s-a hotarat: in CA nu vor mai fi ziaristii, ei fiind inlocuiti de "tehnocrati", salariile pe anul 2005 au fost inghetate, separarea managementului de editorial. Cristian Tudor Popescu a afirmat ca intentioneaza sa faca alt ziar. "S-a revelat o noua filosofie: maximizarea profitului pe primul plan.

Nu ne mai simtim in stare sa mentinem marca "Adevarul"", a spus Cristian Tudor Popescu. Modul cum s-a desfasurat sedinta a fost plastic caracterizat: "Ridica biletelul cu 83% din actiuni si hotaraste". Actionarul majoritar al ziarului "Adevarul", Anna Maria Tinu, a cerut in cadrul AGA impartirea profitului de 22 de miliarde de lei pe anul 2004 sub forma de dividende.

Astfel, Anna Maria Tinu ar avea de incasat 700.000 de euro. Un alt actionar, Mihai Ionescu ar fi propus in cadrul sedintei ca 45 la suta din profit sa fie pastrat pentru dezvoltare, 45 la suta pentru dividende si 10 la suta pentru jurnalisti. Anna Maria Tinu a refuzat propunerea, fara a motiva decizia.

La un moment dat Andrei Alexandru a iesit din sedinta pentru a-l convinge pe Andrei Iucinu, fiul lui Dumitru Tinu, sa nu mai stea in fata sediului ziarului pentru ca nu are nici o sansa sa fie primit in AGA, desi avea procura din partea avocatului Sergiu Andon, acesta fiind actionar.

Tanarul Iucinu, care a ramas afara alaturi de ziaristi, intentiona in cadrul sedintei sa-si exprime opozitia fata de schimbarea CA.