A mai ramas o zi pina la meciul Romania—Olanda. Oaspetii sosesc azi in Bucuresti, iar tricolorii au efectuat aseara antrenamentul oficial, cind Piturca a definitivat primul „11".

In mai putin de 48 de ore, traseul Romaniei spre Cupa Mondiala din Germania se va limpezi, rezultatul meciului cu Olanda urmind sa directioneze decisiv asteptarile microbistilor de la echipa nationala. Noua „era Piturca" aduce cu ea speranta ca reprezentativa poate fi reparata din mers, chiar daca adversara de miine a tricolorilor este una dintre semifinalistele de la Euro 2004.

Formatia noastra a inceput sa se intregeasca, titularii de drept, altadata accidentati, au intrat in programul de pregatire, iar aspectul lotului pe care selectionerul il are la dispozitie este mult mai linistitor decit cel de dinaintea ultimelor intilniri.

In jocul-scoala cu Rapid II, singurul jucator menajat a fost Cristi Chivu, insa doar din cauza unei stari de oboseala, astfel ca prezenta sa in teren, miine seara, nu poate fi pusa sub semnul intrebarii.

Lucrurile au inceput sa mearga bine pentru capitanul nationalei si la echipa de club, oficialii lui AS Roma fiind grabiti sa ii prelungeasca acestuia contractul, pentru a scapa de presiunile altor grupari din Serie A, care si-au anuntat intentia de a-l transfera.

„Piturca e un catir"

Aseara, la antrenamentul oficial al nationalei, a fost prezent si Rica Raducanu, el fiind recunoscut imediat de reporterii olandezi drept portarul ce a incasat doua goluri de la Johann Cruyff, in 1970, intr-un amical Olanda – Romania (2-0).

„Daca as fi eu in poarta, fiti siguri ca nu am lua nici un gol", a spus acesta intr-un interviu acordat televiziunii care in Tara Lalelelor detine drepturile de difuzare a emisiunilor „Surprize, Surprize" si „Big Brother". De asemenea, la sedinta de pregatire a asistat si impresarul Ioan Becali, cel considerat acum cinci ani raspunzator de demiterea lui Piturca de la nationala.

„M-am impacat cu el. Se vede ca nu l-am influentat nici atunci si nu il influentez nici acum. E incapatinat si face ce vrea el. Piturca e un catir cu C si R", a declarat Becali. In ceea ce priveste lucrurile petrecute in teren, Victor Piturca a impartit cei 22 de jucatori in doua echipe de cite 11, imbracate in verde si, respectiv, portocaliu.

Formula „verzilor" pare sa fie cea pe care o va trimite miine in teren, astfel ca primul „unsprezece" al intilnirii cu Olanda ar putea arata astfel: Lobont – Contra, Radoi, Chivu, Rat – Petre, Ghioane, D. Munteanu – Pancu – V. Moldovan, Ad. Ilie.

Data fiind importanta partidei, la stadionul Giulesti vor fi dislocati 1.200 de jandarmi apartinind Brigazii Speciale de Interventie Vlad Tepes. Miine, incepind cu ora 16.00, in zona arenei va fi interzisa comercializarea bauturilor alcoolice, parcarea masinilor neautorizate in fata stadionului este interzisa, iar accesul suporterilor in tribune se va face de la ora 17.00.

Partida Romania - Olanda va incepe la ora 20.00.

Bilete de la Caligula, pe Internet

Nationala Olandei soseste in Bucuresti astazi, la ora 14.45, tot azi fiind asteptati majoritatea suporterilor selectionatei antrenate de Van Basten. Sosirea oaspetilor se produce pe fondul nebuniei biletelor, epuizate intr-un timp scurt in buzunarele unor grupuri de oameni care, cu siguranta, vor incerca sa le revinda miine, in preajma stadionului.

Ieri, puteau fi achizitionate bilete pe Internet, pe site-ul www.bursa. dol.ro, unde un anume Caligula era dornic sa scape de tichete la tribuna a II-a contra sumei de 800.000 lei. Pentru cei dornici sa cumpere mai multe bilete, el era chiar dispus sa negocieze si sa mai scada din pret.

Nu toti accepta insa tribuna a II-a, rapidistul Ciprian Vasilache spunind: „Am incercat si la bisnitari, dar decit sa stau la tribuna a II-a, mai bine ma uit la televizor". Cert este ca preturile reale ale biletelor (75.000 lei - peluza, 100.000 lei - la tribuna a II-a, 300.

000 - la tribuna I) au ramas mult in urma celor practicate pe piata neagra, un tichet la peluza neputind fi achizitionat cu o suma mai mica de 500.000 lei.