Jucatorii care vor alcatui simbata primul "11" al Romaniei au dovedit la antrenamentul oficial de aseara o pofta de joc extraordinara

Ultima intilnire cu public a tricolorilor dinaintea dificilei confruntari de miine a facut dovada ca lucrurile si atmosfera la nationala sint cu totul altfel decit pe vremea Generalului.

Lotul de 22 de jucatori a inceput antrenamentul oficial cu serii de pase in doi, exceptie facind trioul Chivu-Moldovan-Contra. In tot acest timp, Lobont si Popa erau "chinuiti" la una dintre porti de antrenorul Gabi Boldici.

Dupa doua serii de sprinturi pe distanta scurta si ruperi de ritm, urmarite indeaproape de secundul Stefan Iovan, selectionerul a impartit jucatorii in doua echipe.

Echipa "verzilor", de altfel cea a titularilor de miine, a fost alcatuita din Lobont, Contra, Chivu, Radoi, Rat, Fl. Petre, Ghioane, Munteanu, Pancu, Ilie si Moldovan, iar "portocaliii" au format echipa rezervelor.

S-a dat startul unui joc al carui scop a fost ca jucatorii sa pastreze cit mai mult mingea. Invingatoare a iesit echipa titularilor, care pe parcursul a trei reprize de cite trei minute a reusit sa pastreze posesia mai mult de sase minute.

Radoi si Ghioane s-au evidentiat reusind cele mai multe recuperari, in vreme ce Pancu si Adrian Ilie au pierdut cele mai multe baloane, cite doua de fiecare.

"Portocaliii" nu au avut nici o sansa in fata "verzilor" nici in partida in care jucatorii nu aveau voie sa atinga mingea cu piciorul si nu puteau inscrie decit cu capul.

Scorul a fost 6-1 in favoarea titularilor, cele mai multe goluri fiind marcate de Ilie si Moldovan, aflati in mare forma. A urmat o scurta sedinta de stretching, dupa care jucatorii s-au deplasat spre zona mixta.

Atmosfera e perfecta

Viorel Moldovan, atacantul care s-a remarcat in timpul jocului-scoala cu Rapid II, spune ca mentalitatea noua adusa la lot de Piturca e una occidentala

Miercuri seara, echipa nationala a Romaniei a sustinut un joc-scoala cu echipa-satelit a Rapidului, fosta Electromagnetica. Victor Piturca a fost extrem de multumit de jucatorii sai, dar mai ales de atacanti, care au marcat mai bine de zece goluri in poarta giulestenilor.

Veteranul Viorel Moldovan a fost unul dintre cei mai in forma tricolori, revenirea acestuia la nationala parind ca i-a dat aripi.

- Felicitari, Viorel, am auzit ca esti in mare forma!

- Viorel Moldovan: Multumesc mult, dar conteaza mai putin forma mea fizica, mai important este ca toata echipa sa aiba verva de joc. Si sa avem o pereche buna de atacanti care sa se coordoneze perfect. Din ce am vazut pina acum, toata echipa e in mare forma.

- Cum trece timpul pina la meci?

- Ne simtim excelent. Joi dimineata am vizionat casetele cu meciurile Olandei, apoi am mincat, ne-am odihnit, iar seara am avut, asa cum bine stiti, antrenamentul oficial de la ora 17:00.

- Cum e atmosfera la lot?

- Este senzationala, credeti-ma. Ne intelegem bine cu Victor Piturca. De cind a venit la echipa a impus o mentalitate cu adevarat occidentala, ca afara.

- Ce zici de scandalul cu biletele?

- Imi pare rau ca s-a intimplat asa ceva. Daca as fi avut eu bilete, as fi dat si de la mine. Dar, din pacate, nici noi nu mai avem.

- La Timisoara cum este?

- Ati vazut, avem rezultate, publicul este cu noi, avem toate conditiile, sper sa obtinem cit mai multe rezultate bune.