Premierul Calin Popescu Tariceanu a precizat, luni noaptea, ca nu exista inca nici un comunicat oficial care sa revendice disparitia a trei jurnalisti romani in Irak si ca zona in care acestia au disparut nu este caracterizata prin rapiri, ci mai ales prin acte de tilharie.

"Nu exista pina in acest moment un comunicat oficial care sa revendice aceasta disparitie din perspectiva unei rapiri, asa incit nu putem acum sa vorbim clar si fara echivoc despre o rapire", a declarat Tariceanu.

El a spus ca zona din Irak in care au disparut cei trei jurnalisti nu este caracterizata prin rapiri, ci mai ales prin acte tilharesti, astfel ca se poate spune ca "exista o raza de speranta".

Conform lui Tariceanu, dupa aflarea vestii privind disparitia celor trei jurnalisti in Irak, la Ministerul de Externe s-a constituit o celula operativa de criza, care a mobilizat toate institutiile abilitate ale statului, in principal serviciile de informatii, pentru a putea obtine cit mai multe elemente in legatura cu acest

eveniment.

El a mai spus ca pe canale diplomatice si pe alte canale de informatii se urmareste ceea ce se intimpla in zona si se asteapta sa apara stiri sau confirmari oficiale.

Seful Executivului a adaugat ca orice alte aprecieri nu vor putea fi facute decit dupa sosirea de noi informatii din zona.

MAE a anuntat, luni seara, printr-un comunicat, ca trei jurnalisti romani au fost dati disparuti in Irak. Acestia sint reporterul Marie Jeanne Ion si cameramanul Sorin Dumitru Miscoci, de la Prima Tv, precum si reporterul Ovidiu Ohanesian, de la cotidianul "Romania Libera".