Departamentul de stiri Prima Tv a pierdut, luni, legatura cu echipa sa aflata la Bagdad, iar "dupa toate probabilitatile corespondentul special Marie Jeanne Ion si operatorul Sorin Miscoci au fost rapiti de un grup de rebeli intr-un cartier marginas al Bagdadului in jurul orei 19.45, ora Romaniei".

Potrivit unui comunicat al Prima Tv remis agentiei MEDIAFAX, in momentul rapirii Marie Jeanne Ion a reusit sa sune in redactie.

"Cei care au ascultat convorbirea pusa pe speaker au inteles ca Marie Jeanne incerca sa le explice rapitorilor ca nu are rost sa recurga la acest act, pentru ca sint doar ziaristi romani care nu au bani pentru o eventuala rascumparare", se arata in comunicat.

Conform sursei citate, convorbirea dintre Prima Tv si rebeli s-a purtat in limbile engleza si araba.

"Marie Jeanne Ion a incercat sa ne transmita in acelasi timp in limba romana ca sint rapiti si ca trebuie sa sunam Ambasada romana din Bagdad. S-a mai inteles din convorbire ca sint intr-o masina cu care trebuiau sa ajunga in cartierul Al Hamiryah", se mai arata in comunicat.

Echipa Prima Tv era in Bagdad de 5 zile pentru a realiza interviuri cu premierul irakian si cu noul presedinte al Irakului, desemnat luni de Parlament.

Interviul cu primul-ministru irakian Iyad Allawi a fost inregistrat in cursul zilei de duminica, iar in momentul incidentului, echipa Prima Tv tocmai se despartise de reprezentantii Ambasadei Romaniei in Irak, precizeaza aceeasi sursa.

Ministerul de Externe, reprezentanti ai Presedintiei si ai serviciilor secrete au constituit deja o celula de criza care sa gestioneze situatia, se mai arata in comunicat.

MAE a anuntat, luni seara, printr-un comunicat, ca trei jurnalisti romani au fost dati disparuti in Irak. Acestia sint reporterul Marie Jeanne Ion si cameramanul Sorin Dumitru Miscoci, de la Prima Tv, precum si reporterul Ovidiu Ohanesian, de la cotidianul "Romania Libera".