Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a convocat marti, la orele 11,00, o sedinta operativa la Palatul Cotroceni, cu scopul de a tine sub control, observatie si analiza actiunea de recuperare a celor trei ziaristi romani disparuti in seara de 28 martie, in capitala Irakului.

La sedinta au participat sefii principalelor servicii secrete romanesti - SRI, SIE si DIA -, ministrul de externe si consilierii prezidentiali pe politica externa si interna, a informat Departamentul de Comunicare Publica al Administratiei Prezidentiale.

Activitatea grupului operativ, coordonat de presedintele Traian Basescu, va fi permanenta, pe toata durata desfasurarii procesului de investigare, analiza si actiune directa pentru gasirea cat mai rapida si in bune conditii a ziaristilor disparuti.

Institutiile statului cu atributii in domeniu colaboreaza operativ pentru rezolvarea cazului si recuperarea celor trei romani, teferi si nevatamati.

Presedintele Traian Basescu ii asigura pe romani ca statul roman are si vointa si capacitatea de a-si apara cetatenii, mentioneaza Departamentul de Comunicare Publica al institutiei prezidentiale.

Jurnalistii romani Marie-Jeanne Ion, redactor sef adjunct la PRIMA TV, Sorin Dumitru Miscoci, cameraman, si Ovidiu Ohanesian, ziarist la "Romania libera", sunt in continuare dati disparuti in Irak, iar soarta lor ramane necunoscuta.