Intr-o mare de discretie, in care institutiile oficiale ale statului s-au straduit din rasputeri sa nu rasufle nici o informatie care ar putea periclita operatiunea de salvare a celor patru rapiti in Irak, o singura persoana a facut nota discordanta.

Valica Gorea pe numele sau, acesta a fost recent numit de premierul Tariceanu, probabil pe criterii de competenta, in functia de presedinte al Agentiei Nucleare Romane.

SEFUL BUTONULUI NUCLEAR. Institutia anterior nominalizata, care are ca principal obiect de activitate acordarea de asistenta tehnica de specialitate Guvernului in formularea politicii in domeniul nuclear, precum si promovarea si monitorizarea activitatilor nucleare din tara noastra, are o importanta covarsitoare.

Mai pe romaneste, reactoarele nucleare din Romania, obiective strategice in toate tarile lumii, sunt atent monitorizate de o institutie care-l are in frunte pe acest munte de competenta si discretie.

Omul, in varsta de 59 ani, pensionat din 2001 si reactivat de "mareea oranj", a fost – la randul lui – ostaticul unor rapitori, insa nigerieni, pe vremea cand inca mai credea probabil in Mos Craciun. Detectivul nuclear Valica – dupa cum se vede, specialistul nr.

1 al Executivului in materie de rapiri – a fost in stare sa plece la Lagos dupa o presupusa mostenire de 33 milioane de dolari, pe care i-ar fi lasat-o un om de afaceri neamt prieten al tatalui sau. In loc de pricopseala, actualul presedinte al Agentiei Nucleare s-a ales taman cu o rapire si, intr-un final, cu o paguba de 3.800 de dolari, dar a supravietuit cosmarului.

APE MINERALE. Din falosul CV pe care si l-a postat pe site-ul institutiei, aflam ca, intre 1988 si 1998, celebrul Valica Gorea (care a deprins tainele PC-urilor in 2003) a fost "manager productie ape minerale Vatra Dornei".

O cercetare mai atenta releva insa ca intreprinderea pe care nuclearul-sef a manageriat-o cu atata succes e fix Bucovina Mineral Water, societate apartinand lui… Omar Hayssam. Adica, dintr-o mare de specialisti in domeniul nuclear din Romania, algoritmul l-a facut om pe un gura-mare.

Care, dupa ce se stie cu musca pe caciula, se apuca sa mai si fabuleze in scenarii de James Bond de cartier, sa traga de urechi parintii Marie-Jeannei, pe Geoana si PSD.

LASA-NE! Toate acestea la un loc se constituie intr-o sumedenie de motive pentru care Jurnalul National solicita oficial Guvernului Romaniei ca, in cazul in care Valica Gorea nu binevoieste sa-si inainteze singur demisia, sa indeparteze urgent pericolul social de langa butonul nuclear.

"RAPIRE ORCHESTRATA, POATE CU ACORDUL LOR". "Ceea ce se imtimpla cu filmul care a fost dat la Al Jazeera, cu pozele care apar tot timpul din diverse surse necunoscute nu este o chestiune obisnuita.

Au fost rapiti o gramada de ziaristi pina acum de organizatii teroriste cunoscute care si-au asumat rapirea si care au pus conditii. Or in momentul de fata nu stim cine i-a rapit pe ziaristii romani.

Stim doar ca apar in niste poze si iarasi mi se pare foarte curios daca ceilalti care au fost rapiti sau chiar decapitati apareau in niste locatii sinistre astia au in spate niste decoruri parca ar fi intr-un studio de cinema. Este si acesta un lucru care spune ceva.

Teroristi aia sunt imbracati in haine de foarte buna calitate, deci nu arata a luptatori de gherila sau ceva de genul acesta si atunci revin la ideea ca am senzatia si probabil asta va fi si finalul acestei povesti ca rapirea a fost orchestrata poate chiar cu acordul ziaristilor.

Ceea ce se citeste pe figurile lor din fotografii si din film nu est teroare, nu este groaza, nu arata rau, nu au fost batuti, nu au umiliti. Ei par foarte linistiti ca si cum ar juca o piesa de teatru, asa mi se pare mie. Este o chestiune interesanta", a declarat oficialul roman.

Gorea a rememorat si experienta nefericita pe care a petrecut-o, in anul 1994, in Lagos (Nigeria), cind a fost inselat, fiind atras de o presupusa mostenire de 33 milioane dolari pe care i-ar fi lasat-o un om de afaceri neamt prieten al tatalui sau.

"In momentul in care mi s-au luat pasaportul si biletul de avion eram terorizat de groaza desi am foarte multa experienta de viata.

Eram terorizat de groaza pentru ca si nu doresc nimanui sa simta aia, sa fii in tara straina fara pasaport fara bani, fara bilet de avion te simti un nimeni, nu mai existi. Iti pui probleme despre identitatea ta", a conchis seful Agentiei Nucleare.