Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu, a dat ieri asigurari ca nu va face nici un secret din intoarcerea jurnalistilor rapiti in Irak. "Asiguram in mod oficial ca, in masura in care ziaristii romani vor fi recuperati si se vor afla in drum spre casa, presa romana va fi anuntata. Nimeni nu face vreun secret despre intrarea lor in tara", a declarat Adriana Saftoiu.

Reactia purtatorului de cuvant al Administratiei Prezidentiale vine ca urmare a zvonurilor care au circulat in ultimele zile privind revenirea celor trei jurnalisti acasa. Zvonistica a ajuns la culmile paroxismului in noaptea de sambata spre duminica, cand toate televiziunile, ziarele si posturile de radio

i-au asteptat pe jurnalistii rapiti in Irak pe Aeroportul International "Henri Coanda" in urma unui zvon potrivit caruia acestia au fost eliberati. Saftoiu a rugat jurnalistii sa nu mai dea crezare zvonurilor si scenariilor, precizand ca prioritara este recuperarea celor trei jurnalisti in bune conditii.

Celula de criza constituita la Palatul Cotroceni, aflata in subordinea sefului statului, s-a intrunit ieri seara, dupa ora 18, pentru a discuta ultimele informatii aparute in acest caz.